Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská kuřecí polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 605 kJ /
862 kcal
Bílkoviny73,35 g
Tuky33,50 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy25,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazenou zeleninovou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1, 2 litru drůbežího vývaru nebo vody s rozpuštěnou bujonovou kostkou a vaříme asi 20 minut. Krok 2: Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla nebo jiného tuku opečeme drůbeží maso (prsa, stehna) nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí. Krok 3: Do základu přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G67

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G67

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tonja: souhlasím, použila bych jarní směs nebo podobnou, ale já určitě čerstvou zeleninu - do této polévky mrkev, květák, fazolky např.

V receptu je předepsaná "mražená zeleninová směs", ale není naznačeno o jakou zeleninu se jedná. V mrazáku v supermarketu vidím několik mražených zeleninových směsí, např. mrkev s hráškem, brokolice s květákem a karotkou, směs asia, směs wok, jarní zeleninová směs, atd. Každá má jistě jinou chuť. Co je tedy nejlepší?
Nebylo by vhodnější vypsat použitou zeleninu? A proč kupovat mrazenou a odebírat 10dkg?

vypadá to víborně;-)

Tématické fráze:
francouzká kuchyně, kuřecí maso recepty, polévky recepty, francouzká polévka, recepty z kuřecího masa, polévka z kuřecích srdcí, francouzká jídla, kuřecí žaludky recept, kuřecí roláda recept, francouzka kuchyne recepty, recepty z kuřecího, polévky, zeleninová polévka recept, polévka z kuřecích žaludků, tn.cz recepty bramborové knedlíky, francouzká polívka, francouzká polévka recept, pohlreich vyvarova polevka, francouzké polévky, ratatuj recept

Suroviny:
maso kuřecí, máslo, směs zeleninová mražená, víno bílé, smetana, vývar masový, sůl, pepř, petrželka

Přidat fotografie receptu