Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,79 g |
Tuky | 35,49 g |
Vláknina | 49,09 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 6,10 g |
Sůl | 14,63 g |
Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2023 19:12
moc dobrý, pochutnali jsme si
2. 4. 2020 16:40
Jiřina Hrubá: V postupu je, že brambory nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu, tudíž se jedná o brambory syrové
18. 1. 2018 18:12
Na Slovensku je to většinou haruľa a je to fajn,různé kombinace strouhaných brambor třeba s bryndzou a v troubě se nepotřebuje tolik tuku jako na smažení.
4. 11. 2017 21:39
monikaK: Tak já jsem zase přečetla "zelník na plochu"
30. 1. 2017 11:32
Prosím, ty brambory vařené nebo syrové?
15. 9. 2016 10:17
Famozní záležitost,vynikající,určitě jsem ho nedělala naposledy. Mám ráda takové recepty -šup ,šup. Díky.
21. 5. 2015 14:09
Tak zatím se pečeme v troubě, tak jsem na to mé dílo zvědavá a k tomu jsem udělala ještě zelňačku
10. 1. 2011 18:47
Posilam 26. bod, meli jsme k obedu, jen jsem nesmazila na plechu, ale normalne na panvi. Pridavam fotecku na konec, jidlo bylo vyborne.
17. 4. 2010 21:31
Dneska jsme ho měli k obědu byla to mňamka díky za inspiraci dávam bodík
24. 2. 2010 23:54
Tak vazeni spolupachatele....myslim,ze jsem nasla uzasny stranky pro nakopnuti inspirace....no a receptiky Eli jsou opravdu na obrovitanskou jednicku.Jeden uz jsem spachala a na dalsi 4 se chystam....kolikrat nevim,co tem svym dvema raraskum predlozit a tohle vypada naprosto uuuuzasne...
23. 11. 2009 08:58
To je dobrůtka!!!!!To chce rozhodně bodíka
12. 11. 2009 12:10
Jsem se musela sama sobě zasmát:Koukám na název receptu a čtu - zedník na plechu,koho by to nezaujalo,že .I když je to "pouze" zelník,ukládám si do oblíbených a posílám bodíka.Mám ráda taková jídla,jednoduchá,bramborová
12. 11. 2009 11:20
Ještě jsem nikdy nedělala,ani nejedla,ale vytisknu si recept a co nejdřív zkusím. Zelník vypadá moc dobře.
12. 11. 2009 10:58
zelník na plechu je super bašta,zařazujeme si ho mezi oblíbená jídla a tobě posíláme bodík.
4. 11. 2009 19:59
Venco, prostě vyrob množství těsta podle návodu, rozetři ho na plech, který máš k dispozici a uprav dobu pečení. Po půlhodině to zkontroluj (klidně si vidličkou narýpni z prostředka a ochutnej, abys měl jistotu . Buď to bude hotové, nebo přidáš 10 minut...pak třeba dalších deset... Jen neochutnávej moc často a vydatně, ať to nesníš za syrova...
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty .
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 44 minutami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 3 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 4 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 4 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Proč předehřívat troubu před pečením moučníků? A jak péct různá těsta
7 nejlepších jídel z jednoho pekáčku. Hodí se především během dnů, kdy máme málo času na vaření
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Tématické fráze: zelníky zelník zelníky recept recept na zelníky zelnik recept zelńáky zelnáky na plech pečené zelníky zelníky pečené zelníky v troubě recept zelníky zelníky recepty recepty zelníky recepty zelník recept na zelník zelníky pečené z hlávkového zelí bramborové zelníky cmunda pecena v troube zelníky pečené v troubě zelníky z hlávkového zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, mouka polohrubá, maso uzené, česnek, majoránka, kmín drcený, petrželka zelená, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
27 názorů