Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědův pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Khase

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 775 kJ /
2 336 kcal
Bílkoviny64,00 g
Tuky32,80 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy432,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, já jsem zapnula program základní bílý, střední velikost, kůrka tmavá (mám pekárnu Moulinex).

Zveřejněno 4. 10. 2009

Poznámka autorky Khase

Recept jsem našla na obalu mouky a jelikož byl super, dávám ho sem také, sice nevím, jestli už tady takový není, něco jsem prohledala a nenašla...tak snad ne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědův pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voNX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědův pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voNX

Marie

Komentáře (18)

Katka: obecně platí - 1 lžička sušeného = čtvrka kostky čerstvého, čili asi tak 11 g. Ale nevím, jestli u tohoto receptu to bude stačit. Asi bych dala 20 g, ale počkej ještě snad se ozve lepší znalec.
Jo a ještě na většině sáčků se sušeným droždí bývá uvedeno, jakému množství čerstvého droždí odpovídá, ale sáček jsi už asi vyhodila, že?

spagetka,Jana: děkuji moc, taky si myslím, že to bylo tím sušeným droždím. Kolik ale mám dát toho čerstvého, když sušeného je jedna kávová lžička?

Katka: Jednoznačně to zavinilo droždí,přestala jsem ho už používat. Lepší je čerstvé.

Katka:pokud nevykynul a dělala jste dle receptu ze sušeného droždí, chyba bude nejspíš v prošlém, nefunkčním droždí.Já osobně nerada používám sušené droždí, ale vždy to chce hlídat dobu použitelnosti.U čerstvého se dá lépe poznat, že vykyne nejen podle záručky, ale i podle vzhledu, barvy, vůně.

jak je možné, že mi chlebík nevykynul? ;-(

Moc dobrý chlebík:yes:. Určitě ho budu dělat velmi často ;-)

Fantazia:-pTenhle chlebík jsem už dělala 2 kráta pokaždé se povedl. Přidala jsem do těsta různé druhy semínek( po 2 lžičkách sezam, lněné semínko, tykev, slunečnice) - famozní mňamka

Hmm, parádní chlebík.;-) Moc chutnal.:-p Přidávám fotku a určitě letí další bodík.:-D

Chleba jsem dnes pekla a je opravdu moc dobrý :-p +6.bodík :yes:

LucreciaBo 17. 1. 2011 21:28
Chlebik je vazne super. Diky... :-K

Jdu ho taky vyzkoušet:-p:yes:

pekárnu mám třetí den,a zatím se moc nezastavila.CHlebík jsem vyzkoušela včera,a povedl se,moc nám chutnal

Dnes mám upečeno,ale ukládám a zkusím:yes:dávám bodík

Dnes jsme vyzkoušeli a opravdu výborný a velice chutný...dávám bodík :-):yes:

Tak jsem chleba vyzkoušela a povedl se mi a byl tak chutný,že už jiný asi péct nebudu:-)),dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
pšenično žitný chléb, žitný chléb, pšenično žitný chléb recept, pšenično-žitný chléb, pšenično žitný chléb z pekárny, domácí chléb z sušeným droždí, žitný chléb z droždí, zitny chleb recept, pšenično žitný chleba, pšeničnožitný chléb, pšenično žitný chléb z domácí pekárny, recept na žitný chléb, recept žitný chléb, žitný chleba z droždí, pšenično žitný chléb domácí pekárna, domácí žitný chléb, zitny chleb z domaci pekarny, domácí pšenično-žitný chléb, žitný chleba z domácí pekárny, chléb pšenično žitný

Suroviny:
voda, olej, ocet, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, kmín celý, cukr, droždí sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu