Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na víně a mrkvi

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 565 kJ /
2 047 kcal
Bílkoviny110,85 g
Tuky145,48 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,80 g
Sacharidy31,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme. Krok 3: Když je do sklovita, přidáme máslo a olej (ten je jen na zchladnutí, aby se nám máslo nepřepálilo) a když máslo přestane pěnit, přidáme plátky srdce a z obou stran je opečeme. Krok 4: Pak podlijeme polovinou vína, necháme dojít k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme zbylým vínem. Krok 5: V polovině dušení přidáme svazek bylinek-tymián a petrželku, česnek utřený se solí a špetku pepře. Krok 6: Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, chvíli osmahneme, zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem a případným zbytkem vína. Dle potřeby dosolíme. Dodusíme, až je zelenina měkká a nakonec vyjmeme svazek bylinek.
Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Zveřejněno 5. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept je původem z Francie a já ho mám z kuchařky 100 a 1 masitých pokrmů...

Tahle úprava srdce nám moc chutná.Chuťově je jídlo jemné a pěkně voňavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na víně a mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8NA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na víně a mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8NA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

miroslava čermáková 26. 12. 2013 16:50

Iljuša, ja som na tom ako Mirka, tiež som ti písala a tiež ťa rada vidím...

nechci to tu rozebírat u receptu, jdi na pokec

Iljušo,proč:-O.Už jsem si všimla že tu nejsi,Moc mě to mrzí a nějak nechápu:-O.

Mirčo, vzkazy jsem nečetla, mám zde již skoro 2 měsíce zrušenou registraci - vůbec sem již nechodím, dnes to byla vyjímka ;-) Měj se moc fajn

ILJUŠ0:-).Moc ráda tě tu vidím:-*.Před časem jsem ti psala do vzkazů,ale asi jsi nečetla;-).Tak jsem ráda že jsi v pořádku a moc mě tvá znovupřítomnost tady potěšila:-*;-).

Díky vám:-8.Maris:-)taky mě už při jeho vaření napadlo,zkusit příště z roštěnky nebo pěkného zadního;-).Sice to bude trošku někde jinde,ale určitě to nebude špatné:-p.Cathleen:-)dělám taky tak a pak mám vždy srdíčko po ruce,když nás na něj honí mlsná:-p:-D.Papriko:-)neboj se ho,uvidíš že si kápnete do noty:-p.

Moc hezký recept, vypadá to nádherně:yes:

Po delší době prohlížím receptíky, moooc pěkný tip, jak srdíčko uvařit. Máme ho velice rádi. ;-) Zdravím :-)

Miri, moc dobře vypadající recept a nááádherné fotky!!!
Hovězí srdíčko máme moc rádi, nedávno jsme jedno kupovali, mělo tři kila!:-O Ořežem z něj zbytky cév a ta tučná místa a nakrájené na kusy ukládám do mrazáku na vícero obědů.
:yes:+

mirco - srdíčko vypadá móóc dobře a určitě i tak chutná. Já, bohužel, asi nevyzkouším, protože by to u nás bylo podle " co si uvaříš, to si taky sníš ", rodina by odmítla:-//. To mě ale nezastaví;-) a Tvůj recept vyzkouším třeba s hovězím masem. Bude to jiné, ale myslím, že tak moc zase ne:-)). Bodík dávám předem a chválím, moc chválím nádherné fotky:yes::-))

Mirčo - vypadá to báječně:yes::yes:. Nikdy jsem srdce nevařila ani nejedla. Je to prostě podobné jako se žaludky, které si před časem vkládala. Mám obavu to vařit, ale ledninky jsem taky dělala kdysi poprvé a dnes si na nich pochutnávají. ;-) Ukládám na vyzkoušení.:-)

Díky moc za pochvaly;-).JaniR.:-)sdrce jako také není tučné vůbec,ale pokud pokud otázka směřovala na dané jídlo,tak bych použila pouze máslo a myslím,že by jsi ani tolik nezhřešila-jen přijdeš o tu chuť a vůni slaniny:-p.Dzungilo:-)škoda že ho nejíš,protože zrovna srdce chutnají jako klasické maso(nemají žádnou specifickou příchuť jako ledvinky,..);-).Výbušná:-)díky moc za ocenění neznámého,a věřím,že po ochutnání by jsi boďku zpět nevzala:-p;-).Škoda že ti nemůžu nabídnout;-(.Díky všem:-).

nikdy som nejedla okrem pecienky (jatra) ziadne vnutornosti, tak nemam ani len predstavu ako chuti srdce, ale mirca75 tie fotky su nadherne a tak sa prehresim, ze ti dam +, aj ked neviem ako to chuti...

Mirco, nádhera a opravdu zasloužený bod ti hned letí. Jen se zeptám, je srdce moc tučné? Já bych si to s tou mrkví nějak upravila:-8

Tématické fráze:
hovězí srdce, srdce na vine, hovězí srdce recept, hovězí na mrkvi, hovezi vnitrnosti, hovězí srdce recepty, hovězí v mrkvi, veprove srdce na vine, recept na hovězí srdce, recept hovězí srdce, srdce na červenem víne, hovězí srdce na červeném víně, pokrmy z hovězího srdce, fotky pokrmů, jidla z hoveziho srdce, mrkev víno maso, srdce z laně recepty, recepty na hovězí srdce, úprava hovězího srdce, srdce na víně recepty

Suroviny:
srdce hovězí, slanina, máslo, olej, víno červené suché, česnek, sůl, pepř mletý, vývar, cibule, karotka baby, nať petrželová, tymián čerstvý, bobkový list, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu