Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavský bramborový nákyp

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 461 kJ /
1 783 kcal
Bílkoviny106,60 g
Tuky59,69 g
Vláknina33,70 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 7,23 g
Sůl17,43 g
Sacharidy169,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji zesklovatět na oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky a vše osmahneme dohněda. Zasypeme mletou paprikou (asi 1/2 lžičky), prosmahneme, zalijeme vínem a okořeníme solí, pepřem, muškátem a majoránkou. Snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Krok 3: Na dno zapékací mísy rozložíme masovou směs, na ní uhladíme bramborovou kaši, posypeme scezeným kysaným zelím a zalijeme zakysanou smetanou. Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.

Zveřejněno 19. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský bramborový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV2K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský bramborový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV2K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-):-8:-K:yes:

Dzungila, já už plus dala, ale musím se přidat k tvému názoru, já bych to tak hezky neuměla asi říct, že Eliza holt UMÍ;-)

Eli, sice o tomhle jídle píšeš, že nepatří mezi ty fotogenické, ale ty svým nápaditým zdobením uděláš z každého talíře úplnou pohádku.:-K Líbí se mi samozřejmně i celý recept, takže bod!:yes::-p

Eli, tak takový recept neznám, ale už mám v oblíbených a určitě vyzkouším. Včera jsem na oběd pekl(již po několikáté) sýrový lilek, ten nemá chybu a na nákyp se moc těším:-p:-p. Posílám desátý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

ja tento druh pokrmov uplne zboznujem...co z toho, ked okrem mna nikto iny...ja to nechapem...taka fajnotka....a skvele foto

Mňam :-p:-p:yes::yes: +;-)

:-p:yes:

To musí být opravdu dobré! Mňam:-):yes::yes:

Elizo, souhlasím na 100% s tím ujídáním přímo v pekáči ;-) (nebudeme se přece zdržovat překládáním na talíř, když to tak nááádherně voníí :-D:-D:-D):yes::yes:

Ja si vzdycky alespon 2ks vezu, ale letos jsme je snedli temer hned. :-pNavic mam problemy s vahou do letadla.:-/ Neni tu totiz ani hruba mouka, tak tu si vozim take a jsou to dalsi kila:-K A az donedavna tu nebyla ani zakysana smetana a uplne cerstve (je to asi mesic) jsem objevila v jednom (a zatim jedinem) supermarketu kefir a acidofilni mleko dokonce vyrabene mlekarnou Kunin v Ostrve-Martinove. Mam vzdycky obrovskou radost, kdyz tu najdu neco CESKEHO (a MORAVSKEHO samozrejme).

V Itálii nejsou prodejny s českými potravinami? Skandál...:-D:-D:-D Tak to my tady italské máme;-):-D:-D.
Aspoň víš, čím se zásobit, až přijedeš na návštěvu (nebo domů ;-) ) :-).

Tak me (jako vzdy) mrzi, ze tu nememe uzene maso:-//Chut si ale dokazu zive predstavit a at je dopoledni hodina slintam si tu jako bernardyn.:-pTobe bodika:yes:

Děkuju :-). To je jedno z těch jídel, která nejsou sice moc fotogenická, ale zato ukrutně dobrá. Taková, na která se chodí do pekáče, až v něm nic nezbyde...;-);-):-p
A díky za vaše tipy, těch není nikdy dost :-).

tak to se mi líbí - máme rádi něco podobného "Pastevecký koláč", tam ale není zelí, jen masíčko, brambory a sýr. :yes: ;-)

Elizo:-)parádička:yes:(jako vždy;-)).Dělám podobně,jen s vepř.masem a zelí vmíchávám (s vař.kroupami) už do kaše;-).A protože vím,co je to za báječnou dobrotu posílám ti zaslouženou boďku č.1:-p;-).Jo a zakysanku promíchávám s dusícím masem(nakonec).

Tématické fráze:
bramborový nákyp, bramborový nákyp se zelím, šumavský pekáč, pastevecký koláč, šumavský šterc, bramborový sterc, nákyp z brambor, šumavský bramborový salát, bramborový nákyp recept, recept bramborový nákyp, nákyp se zelím, recept na bramborový nákyp, šumavský bramborový knedlík, nakyp z bramborove kase, šumavské zelí, pangasius recept, bramborový nákypse zelim, bramborové recepty, šumavské koláče, nákyp bramborový

Suroviny:
brambory, zelí kysané, maso uzené, smetana zakysaná, cibule, mléko, víno bílé, máslo, olej, ořech muškátový, majoránka, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu