Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební moravské koláčky

Co by to bylo za svatbu bez lahodných domácích koláčků. Můžete je dělat prťavoučké, větší nebo ještě větší. Nahoru použijte švestková povidla, nebo vyzkoušejte třeba jablečná či hrušková. Nejlépe chutnají druhý den, kdy se chutě propojí.

Hodnocení receptu je 4,8 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

faraonka faraonka

Náročný

Doba přípravy 97 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 7 min

97 min (90 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 22 kusů

22kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 555 kJ /
7 303 kcal
Bílkoviny150,02 g
Tuky304,90 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 643 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy977,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kvásek z cukru, droždí, půl skleničky mléka a dvou lžic mouky. Krok 2: Vzešlý kvásek dáme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo s tukem( vlažné). Přidáme mléko, sůl a žloutek. Krok 3: Těsto dobře propracujeme . Nenecháváme kynout, ihned na vále vyválíme na plát a vykrajujeme koláčky. Krok 4: Naplníme tvarohem, zabalíme, dáme na plech. Krok 5: Skleničkou( štamprlí) vymačkáme v těstě důlek a naplníme povidly. Ozdobíme půlkou mandle. Krok 6: Pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou. Krok 7: Vypracujeme drobenku promnutím všech surovin mezi prsty. Posypeme vršek koláčků. Krok 8: Pečeme pomalu chviličku při 150-180 °C v elektrické troubě.

Zveřejněno 30. 10. 2009

Poznámka autorky faraonka

Do tvarohu lze dát rozinky, předem namočené v rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební moravské koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r88w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební moravské koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r88w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Bohužel se přidávám k názoru paní Markety, že to je nejhorší recept na těsto, co jsem kdy dělala. Upečené těsto je drobivé a né krásně měkké a kynuté, jak jsem očekávala u koláčků.

Za mě asi nejhorší recept na koláčky, který jsem kdy zkusila. Vše jsem dělala podle postupu a výsledek mě teda zklamal. Tohle nejsou ty koláčky, které znám od babičky...Nejhorší je, že už není čas udělat nové..:no:;-(

Nejsou špatné, ale trochu moc mastné:-(

Děvčata,jak dlouho je necháte na plechu nakynout,:-kolik z té dávky uděláte koláčků a kolik jich dáváte na plech,aby se mě nespojily,už mám oslintanou klávesnici....

vyzkoušeno bodík je tam :yes:fotku jsem přidala :-))

Úplně stejný recept mám od své tchýně, celá léta nám je pekla.:yes: Jsou výborné, těsto je mastnější, ale moc dobře se s ním pracuje. Občas nahradím ztužený tuk sádlem a povidla třeba meruňkovou marmeládou. Vydrží dlouho křehké (tedy pokud se nesnědí ještě z plechu) :-8 S dovolením přidávám fotečky a samozřejmě bodík.

Re JANA: Po vás něco číst, je peklo...Nezkoušela jste někdy psát čárky a tečky v souvětí?:-//

Narovinu od té doby a je to už nějaký pátek tak všechny koláče jsou dokonalé jestli je tam jen Hera nebo sádlo zjistila jsem že je taky v těstě výborná zakysaná smetana těsto je vláčné prostě dokud jsem se do toho pořádně nedala tak to nešlo to bylo tím já to neumím tak si to raděj koupím ale pořád jsem zbírala recepty a pak jsem řekla dám se do toho 1-2 to bylo jako od prvňáčka a dnes už ke mně chodí kamarádka tak jsem jí řekla a letos budeš péct sama tak uvidíme už se těším jak je bude mít dobré:-D:-))

:-) Jdu na to :yes:

prosím o radu, žloutek jeden nebo dva do těsta? v soupisu píšeš jeden a postupu dva:-O jinak jdu péct a děkuju za recept bez kynutí super

tyhle koláčky nikdy nezklamou. Jak je jednou doma ochutnali, tak je musím dělat často. Moc děkuju za recept. Přidávám bodík :yes:

dělala jsem včera, byly moc dobré. Nejdřív jsem pořád bojoavala s mastným drobivým těstem,ale stačilo přidat trochu mouky a pracovalo se s ním krásně

včera sem delala tvoje kolačky a dnes uz žadny neni,takže jesli sou lepší druhy den to nevim,ale byli moooooc dobry,těsto super:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:yes:+14:yes: nechám na weekend

:-p:-p:yes:+13

Tématické fráze:
svatebni kolace recept, svatební koláčky recept, moravské koláče s drobenkou, svatebni kolace, drobenka na svatebni kolace, svatební koláčky, nejlepší recept na svatební koláčky, pravé moravské koláče, nejlepší svatební koláčky, moravské koláče, nejlepsi moravske kolace, nejlepší svatební koláče, svatební koláče recepty, recept na svatební koláče, hodové koláče, vynikající svatební koláče, koláčky svatební, recept na svatebni kolacky, jak udělat malé svatební koláče, svatební koláče s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, tuk, cukr, mléko, žloutek, droždí, povidla švestková, mouka hrubá, cukr moučkový, tuk hera, tvaroh, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, rozinky

Přidat fotografie receptu