Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát - kyselý, teplý

Připravte výborný přílohový bramborový salát. Je snadný na přípravu, nepotřebuje čas na odležení jako klasický připravovaný bramborový salát, protože se podává vlažný. Dochuťte ho dle vlastních preferencí.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme brambory ve slupce, necháme lehce prochladnout, pak oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme v misce horkou vodou, po chvíli scedíme. Okurky pokrájíme na kostičky. Krok 3: Všechno dáme do mísy, přidáme trochu vody (láku) a oleje. Krok 4: Potom přidáme lehounce cukr, sůl, pepř a ocet podle chuti - mícháme opatrně, aby se brambory nerozpadly.

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát - kyselý, teplý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát - kyselý, teplý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Bomba:yes: Akorát ocet jsem dal balsamico vinný a trochu plnotučné hořčice. Mňam <3

Ten salát mám strašně moc rád.:-))

Velmi podobný bramborový rychlosalát dělává moje maminka, když není moc času nebo chuti k výrobě klasického majonézového salátu, a je to tedy velká dobrota.

salát nám velmi chutnal :-p, podávala jsem ho studený, zálivku jsem umíchala podle maris - bez cukru, cibulku jsem použila lahůdkovou... zůstává v oblíbených a určitě se k této zdravější variantě budu často vracet :-p:yes::yes:

musím ho taky vyzkoušet, nalákaly jste mě :-p

ja to robim tak ako maris, ale tieto zemiaky nepodavam teple, ale vychladnute ako normalnu prilohu. cibulu ale najprv sparim tym horucich nalevom . volame to sedliacky salat. . moja mamka obcas do toho uvarila vajicko a pokrajala ho na stvrtky, ale nam to tak bohvieako nechutilo, tak sme presli len na tuto jednoduchu variantu.

Zítra budu dělat můj bramborový salát a narazila jsem na tento, připoměl mi mojí zlatou maminku.;-(Ta ho dělávala a docela často, protože nám všem děsně chutnal:-p;-)

Salát je výborný, dělám s menší obměnou - nedávám cukr a připravím si zálivku z oleje, láku, hořčice, soli a pepře. Jestli bude někdo zkoušet, doporučuji si dát do misky nejdříve hořčici a za stálého šlehání přidávat ostatní. Zálivka bude krásně hladká.

Tématické fráze:
čočkový salát podle pohlreicha, bramborovy salat, bramborový salát s cibulí, německý bramborový salát s cibulí, německý bramborový salát, bramborovy salat z teplych brambor, vídeňský bramborový salát pohlreich, německý bramborový salát recept, bramborový salát recept, studeny bramborovy salat, nálev na bramborový salát, bramborové saláty, bramborový salát podle pohlreicha, bramborový salát podle pohlreicha, bramborovy salat recepty, chorvatsky bramborovy salat, bramborový salát nakyselo, dobrý bramborový salát, salát z teplých brambor, nálev do bramborového salátu

Suroviny:
brambory typ a, cibule, okurky sterilované, sůl, pepř mletý, cukr, ocet, olej, voda

Přidat fotografie receptu