Sýrové variace
K oslavám příchodu Nového roku neodmyslitelně patří obložené mísy. Načerpejte inspiraci v našem receptu a připravte sýrovou obloženou mísu s několika druhy chuťovek, které zmizí ze stolu tak rychle, že ani nebudete vědět jak.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 740 kJ / 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,18 g |
Tuky | 45,75 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 15,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Holandské řezy:
Plátek sýru potřeme krémem, na něj dáme šunku, opět potřeme a tak to opakujeme, až máme 5-6 vrstev. Krok 2: Poslední vrstva může být buď sýr a nebo šunka.
Vše zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. Krok 3: Pak ostrým nožem nakrájíme na čtverečky, párátkem připíchneme kostičku papriky na ozdobu. Krok 4: Plněný hermelín:
Kolečko hermelínu plošně rozkrojíme nožem a ostrou lžičkou vydlabeme vnitřek tak, abychom ho nepoškodili. Krok 5: Vydlabanou hmotu utřeme s kouskem másla, můžeme přidat i prolisovaný česnek a nebo bylinky podle chuti. Krok 6: Přimícháme drobně pokrájenou šunku a papriku a obě poloviny naplníme touto směsí. Pak je k sobě přitiskneme a dáme vychladit. Krok 7: Kolečko hermelínu pak rozkrojíme jako dort na jednotlivé výseče a ozdobíme buď paprikou a nebo podle své fantazie. Krok 8: Sýrová roláda:
Sýr dáme do mikrotenového sáčku a ten ponoříme do nádoby s horkou vodou, až se rozpustí na měkkou hmotu. Dáme pozor, aby se tam nedostala voda, proto vršek sáčku vysuneme ven a přiklopíme pokličkou. Krok 9: Až sýr změkne, vyklopíme ho na podložku (mně se osvědčil obrácený plech na pečení) a válečkem ho upravíme do tvaru obdélníku. Necháme vychladit a pak na něj narovnáme plátky šunky. Krok 10: Tu potřeme touto náplní - utřeme kousek másla a nějaký měkký sýr, utřený česnek a drobně nakrájenou papriku. Hezky se v náplni vyjímá červená, žlutá a zelená barva. Krok 11: Připepříme pepřem čtyř barev a vše pak natřeme na sýrový plát se šunkou. Zatočíme do tvaru rolády, zabalíme a dáme chladit. Po ztuhnutí ostrým nožem nakrájíme plátky. Krok 12: Plněný sýr brie:
Je podobný hermelínu, ale vyrobený v trojúhelníkovém provedení. Rozkrojíme ho stejně jako hermelín, vydlabaný vnitřek smícháme s máslem, utřeným česnekem, do této směsi vmícháme 2 lžíce na jemné plátky nakrájených vlašských ořechů. Naplníme obě poloviny, přitiskneme je k sobě, vychladíme a krájíme na plátky. Krok 13: Uzený sýrový dortík – mísa č. 2:
Z plátkového uzeného kulatého sýru připravíme dortík jako holandské řezy. Náplně uděláme podle toho, které máme rádi. Vždy je nutné připravit alespoň den předem, aby se vše řádně vychladilo a uleželo, že ostrý nůž na krájení je nutnost, netřeba připomínat. Krok 14: Ke kuličkám hroznového vína je nejvhodnější sýr gouda, s eidamem to není ono.
Plátek sýru potřeme krémem, na něj dáme šunku, opět potřeme a tak to opakujeme, až máme 5-6 vrstev. Krok 2: Poslední vrstva může být buď sýr a nebo šunka.
Vše zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. Krok 3: Pak ostrým nožem nakrájíme na čtverečky, párátkem připíchneme kostičku papriky na ozdobu. Krok 4: Plněný hermelín:
Kolečko hermelínu plošně rozkrojíme nožem a ostrou lžičkou vydlabeme vnitřek tak, abychom ho nepoškodili. Krok 5: Vydlabanou hmotu utřeme s kouskem másla, můžeme přidat i prolisovaný česnek a nebo bylinky podle chuti. Krok 6: Přimícháme drobně pokrájenou šunku a papriku a obě poloviny naplníme touto směsí. Pak je k sobě přitiskneme a dáme vychladit. Krok 7: Kolečko hermelínu pak rozkrojíme jako dort na jednotlivé výseče a ozdobíme buď paprikou a nebo podle své fantazie. Krok 8: Sýrová roláda:
Sýr dáme do mikrotenového sáčku a ten ponoříme do nádoby s horkou vodou, až se rozpustí na měkkou hmotu. Dáme pozor, aby se tam nedostala voda, proto vršek sáčku vysuneme ven a přiklopíme pokličkou. Krok 9: Až sýr změkne, vyklopíme ho na podložku (mně se osvědčil obrácený plech na pečení) a válečkem ho upravíme do tvaru obdélníku. Necháme vychladit a pak na něj narovnáme plátky šunky. Krok 10: Tu potřeme touto náplní - utřeme kousek másla a nějaký měkký sýr, utřený česnek a drobně nakrájenou papriku. Hezky se v náplni vyjímá červená, žlutá a zelená barva. Krok 11: Připepříme pepřem čtyř barev a vše pak natřeme na sýrový plát se šunkou. Zatočíme do tvaru rolády, zabalíme a dáme chladit. Po ztuhnutí ostrým nožem nakrájíme plátky. Krok 12: Plněný sýr brie:
Je podobný hermelínu, ale vyrobený v trojúhelníkovém provedení. Rozkrojíme ho stejně jako hermelín, vydlabaný vnitřek smícháme s máslem, utřeným česnekem, do této směsi vmícháme 2 lžíce na jemné plátky nakrájených vlašských ořechů. Naplníme obě poloviny, přitiskneme je k sobě, vychladíme a krájíme na plátky. Krok 13: Uzený sýrový dortík – mísa č. 2:
Z plátkového uzeného kulatého sýru připravíme dortík jako holandské řezy. Náplně uděláme podle toho, které máme rádi. Vždy je nutné připravit alespoň den předem, aby se vše řádně vychladilo a uleželo, že ostrý nůž na krájení je nutnost, netřeba připomínat. Krok 14: Ke kuličkám hroznového vína je nejvhodnější sýr gouda, s eidamem to není ono.
Zveřejněno 27. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové variace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WEq
Moje poznámka
Sýrové variace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WEq
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
syrova rolada recept,
sýrové rolády,
sýrová roláda náplně,
www primanapady.cz,
primanapady.cz,
sýrové řezy,
sýrová roláda s ořechy,
nápln do sýrové rolády,
sýrové recepty,
staré recepty bruselský dort,
sýrová roláda hermelínová náplň,
syrova rolada,
primanapady,
křenová sýrová roláda,
náplně do sýrové rolády,
syrova rolada s hermelinem,
sýrový roláda,
náplně do sýrových rolád,
sýrový dortík,
prima napady cz
Suroviny:
sýr plátkový,
šunka,
krém,
paprika čerstvá červená,
sýr hermelín,
máslo,
česnek,
bylinky,
šunka,
paprika,
sýr eidam,
šunka,
máslo,
sýr tavený,
česnek,
paprika čerstvá červená,
pepř čtyř barev,
sýr brie,
máslo,
česnek,
ořechy vlašské,
sýr,
Komentáře (20)