Variace na perkelt
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo vlastnoručně uvařil můj manžel.
Lze připravit i z telecího, kuřecího, jehněčího…atd
Solit až na konci!!! Při dušení a solení zároveň se prodlouží doba dušení (masu trvá déle, než změkne)
Pokud nemáte maso z mladého kusu, je možná lepší použít tlakový hrnec a asi si umím představit i Pomalý hrnec (ale s ním nemám zkušenosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2010 23:37
Perkelt je skvělé jídlo, takže bodík i odemne +16
5. 12. 2009 19:06
Děkuji vám všem za bodíky a jinak dneska měl Babica v pořadu o vaření chlapíka z Maďarska, který mimo jiné dělal pravý maďarský perkelt a s uspokojením konstatuju, že ho dělal téměř stejně a i s tím červeným vínem , jen jsem nedávala česnek
3. 12. 2009 22:54
Mňam
3. 12. 2009 08:59
Spagetko ty se mas, takovy manzel by se mi taky hodil. Takze to ma za bodik.14
2. 12. 2009 20:58
+ bodíková gratulace manželovi
2. 12. 2009 19:30
No to jsou krásné fotečky. Dávám bodík. Tohle můžeme
2. 12. 2009 18:30
Špagetko, zrovna něco podobného dělám na zítřek, tak to sem asi taky dám(zítra), bezvadný recept a letí ti zasloužený bodík,č9 i za tu Adventní náladičku
2. 12. 2009 18:25
určitě vyzkouším, vypadá,že si "pošmákneme", bude k nedělnímu obědu,posílám bodík
2. 12. 2009 18:15
Tedy špagetko, máš to ale slavnostní Hnedka bych si nabídla, mám hlad, celý den jsem nejedla - jdu si pro něco do lednice
2. 12. 2009 18:12
Já hovězí na víně miluju..nejen kvůli tomu zbytku láhve, peču ho většinou v troubě a ke konci přidávám velkou lžíci brusinek, v nouzi i rybízové zavařeniny.
2. 12. 2009 18:10
manzel je blazen do perkeltu... davam bodik
2. 12. 2009 18:04
Špagetko, moc dobrý recept Podobně někdy dělám, jen zatím bez vína. Netušila jsem, že se tomu říká perkelt Každopádně letí bodík+6.
2. 12. 2009 18:01
Díky za bodáky, no Lusí, manžílek to pečlivě testoval a to víno prý nebylo špatný
2. 12. 2009 17:59
Tak tohle také můžeme...manželovi bodík.A prosím Spagi co s tím zbytkem láhve, můžu ho dorazit?
2. 12. 2009 17:20
Drobek néé, jen tady nesedím non-stop! Spagi, moc se mi líbí, že máš ve fotografiích vždy kus postupu a nějaké ingredience. Podle toho se vaří jedna báseň, než podle sice krásných a někdy nicneříkajících třeba tří stejných fotek. Jo a krásný oválný talíř!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí perkelt perkelt hovězí perkelt recept madarsky hovezi perkelt perkelt recept pravý maďarský perkelt perkelt z hovězího masa hovězí perkelt recepty maďarský perkelt babica hovězí podplecí perkelt hovezi perkelt recept hovězí hovězí krk podplečí podplecí hovězí perkelt na víně perkelt na víně babica perkelt hovezi krk podpleci recepty perkelt z hoveziho hovezi podplecí recept
Suroviny: krk hovězí, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, pepř mletý, feferonka, sůl, sádlo, víno červené
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
17 názorů