Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xmen6 xmen6

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 683 kJ /
1 119 kcal
Bílkoviny54,40 g
Tuky89,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy8,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme. Krok 2: Na rozpálenou pánev s olejem vložíme kousky lososa, lehce je osmahneme, tak 3 min. Protože maso je křehké, nesmí se začít drolit. Přidáme hrst rozmarýnu podle chuti a podlijeme vínem, krátce povaříme a přidáme smetanu a sůl dle chuti. Až omáčka zhoustne, pokrm je hotov.

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autora xmen6

Podává se s těstovinou fettucine.

Lehké a téměř dietní. Bon apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71mA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71mA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

nevypada to spatne akorat ten losos je nakrajenej moc nahrubo chtelo by to trochu mensi kousky a lepsi smetanu

recept super, dík za inspiraci, lososa dělám dost a i ostatní ryby. :-))

Dnes jsem testovala Těstoviny s lososem od babičky = výborný recept, když není toho času a losos je v mražáku :-p.Těstoviny máme rádi a s lososem je to hodně sváteční jídlo i ve všední den. Dovolím si fotku:yes:5

jsem moc rád,že Vám recept chutná,díky:-8

Petře, dík za rychlý a chutný recept:-)) moc jsme si pochutnali:yes: bohužel jsem nesehnala čerstvého lososa, tak jsem použila mraženého, bylo ho 500 g a rozmarýnu jsem dala asi 3 větvičky povařit ve smetaně a měla jsem obavu, aby jí tam nebylo moc, ale nebylo - bylo to opravdu vynikající a rozhodně budu dělat častěji. Dovolila jsem si přidat fotky a posílám bodík:yes::yes:

recepty které píši jsem vždy vařil jinak bych je sem nevkládal.:-!

samozřejmě né plnou špatně jsem to napsal,nebo podle chuti.:-!

Delam podobne a pouzivam lososa uzeneho. Rozmarynu davam vetvicku na ovoneni a pred pridanim smetany ji vyndam. Pridavam bodik:yes:3:yes:

Hm...na malém městě čerstvého lososa neseženu;-(

:-) Maris, ono asi záleží jak máš velkou ruku;-). Ale v zásadě s tebou souhlasím.;-)
A k receptu, lososa my rádi, jiný než čerstvý a z Pacifiku nekupujem, ten na farmě chovaný je přibarvovaný. Hurá další recept do repertoáru. Děkuju Petře, BOD samozřejmě přidávám.:-)):yes:

Tak to já vůbec nejsem schopná posoudit:-/ maris..;-)

Petře, nevím, jestli jsi recept již realizoval, ale domnívám se, že na 250g lososa je hrst rozmarýnu strašně moc, je to hodně aromatická bylinka ;-)

Tématické fráze:
sváteční losos, losos podle babici, recept na cabatu, s italem v kuchyni losos, recept na lososa, losos s italem v kuchyni, losos recepty apetit, losos podle babičky, těstoviny s brokolicí a lososem apetit, losos v kuchyni, recepty od itala, recept na kabátu, testoviny s lososem apetit, recepty babičky s lososem, recepty ital, ital vaření, recept losos, losos recept apetit, je lepsi mrazeny nebo cerstvy losos, recepty na lososa s fettuccine

Suroviny:
losos, víno bílé, olej olivový, sůl, smetana 33%, rozmarýn

Přidat fotografie receptu