Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba z chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katty

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 020 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny33,28 g
Tuky16,16 g
Vláknina10,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy205,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do pekárny. Krok 2: Nejdřív do piva rozdrobíme chleba, můžeme nechat promíchat pekárnou na program Rychlý cca 5 minut. Přidáme zbytek surovin a nastavíme pekárnu na program Těsto. Krok 3: Po skončení programu jsem těsto propracovala a nechala vykynout 30-40 minut ve formě na biskupský chlebíček a v té jsem chleba i upekla. Krok 4: Pekla jsem 15 minut na 220°C a dalších 30 minut na 180-200°C v plynové troubě s kastrůlkem s vodou. Mašlovala jsem vejcem, je možné i slanou vodou.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X5L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X5L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

děvčata, nemáte zkušenost s pečením chleba v horkovzdušné troubě? ještě jsem ho v ní nedělala...nemám to dát jen bez horkovzduchu?? díky, Ivana

Díky za bodíky, já mám taky nejraději chleba upečený v troubě, jen mám ošatku u mamky, tak jsem sáhla po formě na biskupský chlebík-aspoň držel tvar:-)

Je krásný a i když jsem už upekla hodně chlebíků, tak tenhle ještě ne, takže dávám bodík a hned si jej tisknu.Ráda peču chléb nejlépe v troubě, takže:yes::yes::yes::yes::yes:

Ano i fotky jsou stejné-není to povoleno? Zajímají tě recepty nebo statistický průměr,kdo,kde a kolikrát? Přijeď a uvidíš to potřetí dárečku:-D

dáreček 26. 1. 2010 14:30
Mám dotaz na autorku, ty tento recept vkládáš i na jiné weby? Nebo je to kopie? Není to nic proti ničemu, podpis je tam stejný, jen se ptám pro objasnění.;-);-)

Pivo jsem dala světlého Kozla- na pivo odborník nejsem,ale tuším, že to je 10. Prostě nám zbyl od oběda a bylo mi líto ho vylít:-))

moc pěkný

Katko, ten recept se mi zdá výborný a foto chlebíku o tom svědčí. Jen mám dotaz, zda je jedno, jaké použiji pivo. Do některých jídel se se nedoporučuje dávat např. plzeňské, které je sice kvalitní, ale jídlo prý po něm hořkne. Máš to vyzkoušené? A raději 10 nebo více stupňové? :-?Děkuji za odpověď.:-K

to je panečku ale zajímavá myšlenka, to se muší ozkúšať;-)
akurát ho napěchuju do ošatky a šup s ním do trouby. nějak už se mi ten kvádřík v pečce pečený přejedl. jaj bochníček je bochníček a když vyjde kůrka..mmmňáám:-p
dávám :yes:

No, tak to je zas něco na vyzkoušení:-):yes:

Chléb vypadá opravdu skvěle, a věřím že i skvělé chutna, brzy určitě vyzkuším;-)

A kdyby jste věděli jak je dobrý a jak krásně voní:-))Lesk tomu dalo vajíčko, obvykle mašluji slanou vodou, ale pekla jsem záviny a zbylo vajíčko, tak jsem ho využila.

Katty, ten chlebík je tak zajímavý, že nutí k vyzkoušení;-)Máš ho moc hezkej a jak se blejská:-!Dávám ti bodíka:yes:

Pěkný chlebík. :-* Jak tak koukám na recepty z domácí pekárny, tak silně uvažuji, že si ji pořídím. A to co nejdříve. :-p

znám, je moc dobrý. jen jsem nedávala pivo, ale vodu:yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
chleba z chleba, recepty z chleba, peční chleba, recepty na chleba v horkovzdušné troubě, biskupský chleba, domácí chléb pečený v troubě, biskupský chléb, chleba v horkovzdušné troubě, pečení chleba v troubě zkušenosti, chleba z pekarny, biskupský chléb recept, biskupský chlebíček z domácí pekárny, horkovzdušná trouba na chleba, chleba v plynové troubě, chleba z domaci pekarny, recept na chleba, horkovdusne trubi na pečení chleba, pečení chleba z chleba, peční chleba v troubě, hrkovydusna trouba chleba

Suroviny:
pivo světlé, chléb, mouka hladká, cukr, sůl, kmín celý, ocet, olej olivový, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu