Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Sváteční slepičí polévka

Sváteční slepičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…

Colombo65

145 min

Nakládaný bůček Videorecept

Nakládaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…

ruzena

60 min

Kuřecí smetanové soté

Kuřecí smetanové soté

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku Solamylu a dobře vše promícháme. Do hluboké, rozehřáté pánve dáme olej, dvě kuličky…

Nakládaný bůček - Pantůček

Nakládaný bůček - Pantůček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…

Merylas

70 min

Moje domácí tlačenka Videorecept

Moje domácí tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…

wooddy

200 min

Sulc (huspenina) Videorecept

Sulc (huspenina)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný…

zizala

200 min

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Uzená žebra - prostě jen uvařená

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z…

isindy

40 min

Golubce (plněné zelné listy) II

Golubce (plněné zelné listy) II

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu…

1974andrea

80 min

Mleté maso ve smetanové omáčce

Mleté maso ve smetanové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…

mika59

45 min

Plněné papriky

Plněné papriky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…

Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…

lenka-m

30 min

Voňavá krůtí křídla

Voňavá krůtí křídla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na dno pekáče cibuli a koření, rozložit omytá a osolená krůtí křídla, podlít vodou či vývarem. Péci v troubě na cca 150°C asi 2 hodiny zakryté, občas zkontrolovat a…

Alexiss

180 min

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…

Scathy

180 min

Polévka srbská čorba

Polévka srbská čorba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…

Nakládaná pečená kolena

Nakládaná pečená kolena

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…

Paprika

200 min

Grilované koleno pomocí sous vide

Grilované koleno pomocí sous vide

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…

pipmaster

80 min

Lák na okurky

Lák na okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…

marketaC

30 min

Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…

ilyria

100 min

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb…

Irule

30 min

1 4 5 6 7 8 119

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více