Sváteční uzené s rybízovo-brusinkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenDobře vyuzené maso není třeba vařit, nakrájíme 2 plátky na osobu a prohřejeme na páře. Všechny uvedené ingredience na omáčku dáme do hlubší pánve, promícháme a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobře vyuzené maso není třeba vařit, nakrájíme 2 plátky na osobu a prohřejeme na páře. Všechny uvedené ingredience na omáčku dáme do hlubší pánve, promícháme a na…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.Poklademe na pečicím…
Na drobně pokrájenou cibuli nasypeme na nudličky nebo kostky pokrájené uzené maso, které zasypeme nasekaným česnekem. Poté přidáme pokrájenou neloupanou mladou cuketu…
Mouku a cukr prosejeme do mísy, smícháme s kypřícím práškem, přidáme najemno nastrouhané brambory, žloutek, vajíčko, mléko, strouhanou kůru, nakrájené máslo.Vše…
Zeleninu očistíme, nasekáme cibuli a česnek. Dýni zbavenou semen i slupky a oškrábaný brambor omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky.Na 1 lžíci…
Srvátku vylejeme do hrnca, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ. Varíme asi 15 minút.Vložíme vopred uvarenú sóju a spolu ešte 5 minút povaríme.Polievku v…
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Očištěné houby nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a opečeme doměkka. Hotové houby přesypeme do misky a…
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Použila jsem i stonky, které jsem nakrájela na malé kousky. Jarní…
Čočku uvaříme do skoro měkka a odložíme. Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky. Očištěnou dýni na stejně velké kousky.V pánvi se silným dnem na troše oleje…
Brambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jemně krájenou cibuli, pokrájené houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Podusíme na mírném ohni doměkka.Přisypeme mletou papriku,…
Dýním odkrojíme vršek a vydlabeme semínka a "provázky". Maso ochutíme, přidáme vejce, sýr a dýně naplníme a zakryjeme jejich odkrojeným vrškem. Omyté brambory a…
Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití).Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli…
Maso a brambory nakrájíme na kostky.Na rozehřátý olej dáme maso a necháme ho zatáhnout. Potom přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a necháme…
Krůtí prso rozřízneme tak, aby nám vznikl 1 velký plát masa a z obou stran ho okořeníme. Já používám koření Gyros, ale může být jakékoliv grilovací nebo jaké máte rádi…
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme kolečka nebo kostičky mrkve, olej z rajčat a krátce restujeme. Přidáme rajčata z konzervy…
Očistené zemiaky nastrúhame na plátky na strúhadle na uhorky.Na panvivici rozohrejeme olej a vsypeme plátky zemiakov spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Restujeme,…
Ošúpaný zemiak a surovú cviklu nakrájame na menšie kusy.Na oleji orestujeme dobleda nakrájanú cibuľu.Sóju, zemiak, cviklu, orestovanú cibuľu, olivy a všetky ostatné…
Nakrájíme klobásku na kolečka a osmažíme 5 minut na pánvičce s trochou oleje. Odložíme ji do misky bokem.Nakrájíme cibuli na tenké pásky, oškrábané brambory na střední…
Na oleji orestujeme dotmava nakrájanú cibuľu.Pridáme na polkolieska narezanú klobásu a restujeme, kým klobása nepustí tuk.Potom pridáme mletú papriku, nové korenie a…
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev a hrášek povaříme, mrkev nakrájíme na menší kostky.Mezitím můžeme na kostičky nakrájet…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle