Brasírovaná hovězí žebra
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 212 kJ / 51 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se…
Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Přidáme…
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce. Vyjmeme,…
Chřest omyjeme a odstraníme spodní část jeho stonku tak, že ho prohneme a on praskne a tím se sám oddělí.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, odstavíme z plotýnky a…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Ossobuco očistíme (prohlédneme, aby tam nebyly úlomky kostí), osušíme, okolní šlachy na 3 místech nastřihneme, aby se nekroutilo a svážeme kuchyňským provázkem. Žampiony…
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a chilli papričku (bez semínek) na drobno, sušená rajčata na nudličky.Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme papriku,…
Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme). Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk…
Nakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme…
Hovězí jazyk vaříme v osolené vodě mírně, tak 3-4 hodiny. Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky.Celer…
Maso nakrájíme na nudličky, šalotku na drobno, mrkev na tenké hranolky a česnek utřeme.Do větší nádoby dáme vařit osolenou vodu, Jakmile vaří, vložíme těstoviny, má se…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, sušená rajčata na nudličky, kapii na kostečky, cherry rajčátka na půlky a zelenou část jarních cibulek na kroužky.Nakrájenou…
Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme trochu vychladnout a potom dobře…
Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme. Osolíme…
Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar. Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky,…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
5 způsobů, kterými nám ovoce pomáhá zhubnout
Retro okénko: Oblíbené štafetky si můžeme snadno upéct doma. Ořechovému korpusu s kávovým krémem nikdo neodolá
Jak nahradit dětem lepek v běžných potravinách? Místo strouhanky lze použít kukuřičné lupínky, omáčky zahustí zelenina