Zapečená vinná klobása v brambůrkách
Recept ještě nebyl hodnocenKlobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Klobásy svineme do spirálek a ty spíchneme párátky. Všechny suroviny na marinádu smícháme.Klobásy potřeme marinádou a vložíme na plech s pečícím papírem do…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…
Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme ji zesklovatět na másle.Přisypeme cukr a necháme asi 10 min karamelizovat.Poté přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, kečup, sójovou…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
Nízkou zapékací mísu vymažeme tukem a položíme na ni plátky osoleného a opepřeného masa. Na něj navrstvíme vinnou klobásu (domácí nebo koupenou - tu vymáčkneme ze…
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 6 - 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky široké přibližně jako délka pokrájených klobásek a…
Klobásu vymačkat ze střívka, vmíchat koření, zahustit strouhanou houskou a tvořit knedlíčky. Zavařit je do vývaru - když vyplavou, jsou hotové.
Omytou vinnou klobásu vložíme do pomalého hrnce, ideálně tak, aby zakryla celé dno.Podlijeme bílým vínem, nejlépe suchým (alespoň je důvod načít láhev, víno bude vhodné…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Na rozválený plát těsta rozetřeme kečup, posypeme česnekem, stočíme vinné klobásy, mezi klobásy dáme šunku, slaninu, posypeme nivou a hustě strouhanou cihlou. Dáme do…
Klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme nakrájená sušená rajčata a cibulku. Řízky okořeníme - čím máte rádi, položíme na každý plátek slaniny/ nemusí být/, rozdělíme na ně…
Z vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Vinnou klobásu zatočíme do spirálek, posypeme solamylem a přichytíme špejlemi.Vejce ušleháme s uzeným strouhaným sýrem, solí, kořením, bylinkami a hořčicí.Klobásku…
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Z vinné klubásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem.Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a orestujeme.Zvlášť do mísy ze střívka vytlačíme vnitřek…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme a silně opepříme. Brambory neloupeme, ale dobře umyjeme a podélně rozkrojíme. Do každé řezné…
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné…
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.Vejce vyšleháme s kořením…
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli do růžova, přidáme k ní osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do hrnce.Když jsou nočky…
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s…
Do pekáčku dáme rajčátka, kečup, protlak, na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek, vodu, osolíme a opepříme a promícháme.Klobásu rozdělíme na 6 stejně dlouhých dílků,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Královské chutě: Monacká kněžna Charlene drží dietu, při které si může dopřát dezerty i „fish and chips“, a přesto zůstane štíhlá
Zuppa di Farro: Italská zeleninová polévka zasytí díky jedné neobvyklé ingredienci. Víte, jaké?
Nakupujte výhodněji s Tesco Clubcard kreditní kartou. Nyní je pro zákazníky ještě výhodnější