Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte.…
V české kuchyni je jedním z tradičních pokrmů bramborový guláš. Je tak snadný na přípravu, že právě jím začíná v kuchyni mnoho nových kuchařů. Do toho guláše patří také…
Pokud váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto hovězí maso dušené ve vývaru s mrkví a celerem. Základ ze špeku a cibule a pomalé dušení masa zajistí tomuto jídlu…
Zdravá hlíva ústřičná v zeleninové omáčce je zase příjemná změna proti běžné klasice. Až vyzkoušíte, zjistíte, že smetanová omáčka hlívě mimořádně sluší a že tuto omáčku…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat…
Ať už vás čeká rodinná oslava, přátelské posezení nebo večer u filmu, tyto křupavé tyčinky se hodí na každou takovou příležitost. Posypat si je můžete tím, co máte rádi…
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Do pekárny nalijeme nejprve odměřené množství vody, přidáme lžíci octa, 2,5 lžičky soli, hladkou mouku smíchanou s žitnou chlebovou moukou,chlebové koření,2 lžíce…
Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na…
Očištěné, omyté a osušené maso nakrájíme na kostky 3-4 cm velké, cibuli nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme olej - spojení více druhů tuku dodá…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. S různými přílohami jsou nedílnou součástí našeho…
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Vydatná a hustá polévka plná zeleniny vás rozhodně zahřeje a zasytí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Na vůni i chuť přidáme sušené houby a…
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Kančí maso má výraznou chuť, vůni a je velice šťavnaté. Za pomoci pomalého hrnce můžete téměř bezpracně připravit kančí maso na červeném víně tak měkké, že se až rozsýpá…
Hledáte recept na rychlé jídlo, vhodné i pro ty, kteří si s kuchyní příliš nerozumí? Potom je plněný bramborák přesně pro vás. Bramborová placka s kuřecím masem je…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé snídaně nejen pro školáky: Ovocné lívance, zdravé kaše i vajíčkové muffiny připravíte raz dva!
Vynikající likér z ledových kaštanů a Salka: Jemnou chuť čokolády doplňuje voňavý rum a jedna ingredience navíc
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař