Dvoubarevný dortík s krémem a marmeládou
Recept ještě nebyl hodnocenJistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Z kakaového korpusu vytvoříme hlavní část pily a z vanikového vytvoříme roládu jako poleno. Každý plát jsem nejprve potřela marmeládou a potom krémem. Potáhneme…
Dorty ve tvaru sýrových bochníků se spoustou roztomilých myšek budily velký obdiv již v dobách, kdy měly potahované dorty čas největší slávy teprve před sebou. Řada…
Upeceme tri korpusy ( prichute jak ma kdo rad ) a pripravime naplne ( opet muzou byt ruzne jak komu chutna ). Kazde patro prokrojime a natreme marmeladou nebo pokapeme…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…
Omyté maso vložíme do studené vody, osolíme a zvolna přivedeme k varu. Odebereme vznikající "šum", přidáme svazek libečku, cibuli (vcelku, zbavenou vnější "slupky"),…
Postup i recept je stejný jako Dort pro miminko - viz odkaz
Zpracujeme všechny suroviny, těsto necháme odležet, vykrajujeme kolečka které pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené slepujeme punčovinou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Přísady: jogurt, káva, nutela, cukr a želatina dle návodu- vše smícháme. Pomalu to začne houstnout takže ted fofr. Otevřeme konzervu s ovocem a vyndáme okapat, nebo…
Upekla jsem dva pláty kakaové a jeden vanilkový Naplněno rybízovou marmeládou a nastavovaným vanilkovým krémem. Dozdobeno marcipánem.
Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a Solamyl s…
Upečeme si korpus podle receptu a část si necháme do malého kastrůlku, nebo do menší formy, než je ta spodní. Necháme vychladnout. Druhý den oba korpusy prořízneme a…
Každý má svůj oblíbený korpus, já nejčastěji peču olejový viz odkaz, jen bez kakaa. Krém byl máslový s pudinkem, do horkého pudinku jsem přidala tabulku čokolády na…
Klasický korpus promažeme krémem a marmeládou, potáhneme marcipánem a ozdobíme dle fantazie či přání oslavence.
korpus dole v příloze. uvnitř: šlehačku ušleháme se ztužovačem, pomažeme na 2x prořízlý korpus a jen jednu vrstvu poklademe ovocem. Krém: dole v příloze, jako mé…
Upečený piškotový korpus rozřízneme naplníme krémem a potáhneme marcipánem.
Korpus potřeme marmeládou.Jednu polovinu korpusu polijeme (spíše potřeme) hustým uvařeným vanilkovým pudinkem.Druhou polovinu korpusu polijeme ( spíše potřeme) hustým…
Podklad pro kontinenty vyřezaný z potahové hmoty, povrch vytvořený sněhovou hmotou, která se používá na zdobení perníků. Po důkladném proschnutí barveno.
Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a moučkovým cukrem vyšlehat do tuha. Vmíchat kysané smetany. Korpusy a nebo piškoty nechat nasát z roztoku kávy, alkoholu a vody…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Jak můžeme využít citrusy v kuchyni? Vylepší chuť omáček i polévek a hodí se také na smažené pokrmy nebo do rizota
Jak na maďarské bramborové langoše: Podle originálního receptu jsou uvnitř krásně měkké a zvenku křupavé
Poznejte tapioku: Jak správně uvařit trendy suroviny, která se nehodí pro každého?