Třepací dort s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenUpečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou…
Pudink a želatinu uděláme dle návodu. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.Poté směs z tvarohu a pudinku namažeme na korpus a pokládáme na to ovoce…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
Korpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Tento dort připravíme z kakaového korpusu, který je díky jablkům příjemně vláčný. Korpus pokapeme rumem a potřeme vanilkovým pudinkovým krémem. Na závěr dort zalijeme…
Upéct korpus asi 2cm vysoký. Něco jako na roládu. Po vychladnutí vykrajovátkem na linecké cukroví, kolečko průměr 4cm, vykrájíme z celého korpusu malá kolečka. Ty…
Těsto upečeme, necháme vychladnout, rozřízneme. Pomazala jsem ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poskládala jsem nakrájené broskve a opět pomazala šlehačkou. …
Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků…
Korpus pečeme ve vyšším plechu rozdělila jsem si na širší a jedem užší odelník seskládat na sebe vyřezala jsem do tvaru pejska podle http://forum.dortomanie.cz/viewtopic…
Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a Solamyl s…
Veškeré suroviny necháme ohřát na stejnou pokojovou teplotu. Do mísy dáme větší část moučkového cukru, přidáme žloutky a horkou vodu. Vyšleháme dohusta - až bílé barvy …
Upekla jsem dva pláty kakaové a jeden vanilkový Naplněno rybízovou marmeládou a nastavovaným vanilkovým krémem. Dozdobeno marcipánem.
Na plechu upečeme jednotlivé korpusy, necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně všleháme vychladlý pudink uvařený ve vodě a mléce. Tmavá a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
Z jednoho korpusu vytvoříme hlavní část pily a z druhé vytvoříme roládu jako poleno. Každý plát jsem nejprve potřela marmeládou a potom krémem.Potáhneme potahovou hmotou…
Občas se při pečení stane, že nám zbyde korpus. Nemusíme jej hned vyhazovat, ale můžeme z něj vytvořit skvělé nepečené cheesecake kuličky. Mascarpone a korpus spojíme,…
Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme, promažeme krémem a zdobíme dle předlohy či fantazie.
Asi pět dní dopředu než upečeme dort si vymodelujeme figurky, aby nám dobře vytvrdly - práce je podobná jako s plastelínou, figurky uchováváme v suchu a chladu (mimo…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 13:47
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Kníže Oldřich měl mlsný jazýček. Na stole muselo být hodně masa, delikatesou byl pečený kančí ocásek
Jak připravit dokonale sametovou bramborovou kaši do půlhodinky: Trik šéfkuchařů zvládne doma každý
Jak na skvělou smaženici podle Jaroslava Sapíka: Šéfkuchař prozradil jeden moravský trik, díky němuž je jídlo perfektní