Kroupový nákyp s tofu
Recept ještě nebyl hodnocenVopred namočené krúpy uvaríme, pričom vody dáme toľko, aby sa všetka vstrebala a nemuseli sme ich scediť. Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vopred namočené krúpy uvaríme, pričom vody dáme toľko, aby sa všetka vstrebala a nemuseli sme ich scediť. Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na…
Cibuľu na drobno nakrájame a dusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom, dobre prevaríme. Vhodíme rapíky, pokrájané na cca 1 cm kúsky, varíme asi 3 minúty. Pridáme korenie,…
Ledvinky připravíme klasickým způsobem (nakrájíme, vyřízneme, propláchneme, necháme uležet v mléce či vodě na 24 hodin). Druhý den nejdříve několikrát propláchneme…
Do hrnce si dáme uzený špek pokrájený na kostičky, necháme ho vyškvařit, přidáme mouku a necháme zapražit do střední hnědé barvy, zalijeme zeleninovým bujonem, přivedeme…
Na oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, zasypeme paprikou, pridáme na prúžky nakrájaný kel, necháme chviličku na oleji, potom zalejeme vývarom - vodou, osolíme,…
V hrnci si uvaříme najednou kroupy s fazolkama téměř do měkka a v pánvičce na oleji si opečeme nakrájenou cibuli, přidáme všechnu zeleninu a hlívu na malé kousky.…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Očištěné houby nakrájejte (dají se použít i sušené, bez namáčení předem), oloupanou mrkev a celer nakrájejte na tenké proužky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno.Na…
Jogurt s kroupami a medem smícháme. Přidáme ovoce podle chuti, zasypeme skořicí. Lze použít i ochucený jogurt nebo jiné ingredience, např. rozinky, sušené brusinky,…
Na malém množství oleje si mírně osmažíme cibulku s česnekem na plátky, přidáme kroupy, chvilinku je necháme opražit, zalijeme vodou a vaříme. Mezi tím si do misky…
Malé kroupy si uvaříme doměkka. Na sádle osmažíme tenké proužky cibule a plátky sušeného česneku dozlata, zalijeme 1,5l horké vody, přidáme houbový prášek a polévkové…
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, pak přidáme pohanku, nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kedlubnu, kapustu, brokolici, pórek,…
Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme…
Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu. Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova. Do…
Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu. Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova. Do…
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož přidáním cukru zelí…
Namočit čočku na 2 hodiny. Namočit kroupy 2,5-12 hodin, po namočení 2x vyprat ve studené vodě.Vyprat čočku v namočené vodě, slít vodu přes sítko, dát vařit do studené…
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…
Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.V půlce vaření vložíme jemně nakrájené…
Nejlépe den předem přes noc namočíme kroupy, nebo alespoň na cca 2-3 hodiny. Pak je uvaříme doměkka.Na oleji zpěníme bílé části cibulek a na jemné plátky nakrájený…
Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, okmínujeme, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou jednu cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Domácí punč s vůní Vánoc v alko i nealko variantě: Jeho kouzlo se skrývá ve svařeném koření
Přepuštěné máslo je čím dál víc populárnější. Říká vám ale něco staročeská surovina šmolc?
Nechtěnými „hity“ jídelníčku během první světové války byly tuřín, krmná řepa a polévka z vrány, chleba byl na příděl