Lahodná pomazánka z uzené makrely
Recept ještě nebyl hodnocenVariací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 743 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,50 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Zkuste protentokrát při přípravě pomazánky vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se…
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
Pomazánka z uzené makrely je skvělá volba pokud chcete připravit lehké chlebíčky. Hodí se ale i na opečené tousty nebo na tmavý chléb. Dozdobit můžete podle svých…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
Máte rádi retro salát Rumcajs z nakládané zeleniny, majonézy a měkkého salámu? Ochutnejte i tuto pozměněnou verzi, ve které je navíc tuňák a uzená makrela. Na rozdíl od…
Uzenou makrelu obereme od kostí a od kůže, vložíme do misky, přidáme sýr Cottage, nadrobenou Nivu, změklé máslo, hořčici a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pokud je…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak,…
Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.Šleháme do pěny. Nakonec…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat…
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, kůže, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo. K makrele přidáme nakrájené vejce, jemně nakrájenou větší jarní cibulku a…
Cibuli jemně posekáme, pokrájíme si jemně maso z makrely. Vložíme do misky a přidáme asi půl krabičky pikantních sardinek i s trochou oleje. Vmícháme pomazánkové máslo,…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Brambory si v míse pomačkáme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, křen, makrelu zbavenou kostiček a osolené vajíčko. Podle chuti dosolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme…
Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav,…
Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme…
Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé…
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová miluje lanýže a tohle pravé italské tiramisu
Soutěžte s The ChilliDoctorem a vyhrajte dárkové sady. Nadělujte slzy v očích pod stromečkem. Darujte chilli dárky!
Polský bigos: Variace na zelňačku s masem, houbami, klobásou, sušenými švestkami a slaninou chutná božsky