Čokořezy pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenMůže být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Sezóna rebarbory je velice krátká a pokud i vy si chcete vychutnat tuto zeleninu nakyslé chuti, neváhejte a připravte z ní sladký moučník, krásně vonící po mandlích.…
Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a odolejte pokušení přidat do ní vajíčko). Drobenku rozválejte…
Máslem vymažeme 4 zapékací mističky.Z citronu vymačkáme šťávu.Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby…
Moderátor Václav Kopta prý dříve neměl sladké rád. Jakmile však objevil kouzlo pečení, pustil se do toho sám, a my se tak můžeme inspirovat jeho receptem na skvělou…
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, promícháme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice a zalijeme je trochou teplého mléka (mléko dáme…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Tenhle recept potěší každého milovníka mandlí, najde je totiž v křehoučkém těstě i v lahodné náplni. Že jste ho ještě nevyzkoušeli? Tak honem, navažte suroviny a pusťte…
Z mletých mandlí, mouky, cukru a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Pak přidáme žloutky, olej a vodu a vše promícháme, aby se udělalo kompaktní těsto. Z bílků…
Nejprve ze všech ingrediencí připravíme těsto, které dáme do lednice odpočinout.Zhruba po hodině těsto dáme do dortové formy, vytvarujeme i strany a dáme péct do vyhřáté…
Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou hmotu. …
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mimo do mísy dáme žloutky, olej a cukr a vyšleháme pěnu, do které postupně v mícháme prosátou mouku spolu s mlékem. Nakonec jemně vmícháme…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Uvařenou červenou řepu rozmixujeme v mixéru. Vlijeme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Nakonec vmícháme na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Těsto vlijeme na plech…
Rozdělíme žloutky a bílky. Vaječné bílky vyšleháme s krystalovým cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, poté přidáme žloutky a…
Všechny ingredience na těsto kromě vajíčka smíchejte v míse na hrubou směs. Vajíčko zapracujte nakonec a získáte trochu drobivé lepkavé těsto, které vmačkejte do papírem…
Španělský pomerančový koláč je lahodná dezertní pochoutka plná sladkého citrusového aroma a šťavnatosti pomerančů. Každým kouskem tohoto koláče se nechte unést do…
V míse utřeme žloutky, vejce, med, cukr a máslo do pěny, přidáme strouhanou kůru, vsypeme mleté mandle a nakonec mouku s práškem do pečiva a vymícháme dohladka.Dortovou…
Změklý tuk, cukr, vanilku a citr. kůru ušleháme do lehké pěny, do které postupně zašleháváme celá vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidáme mleté mandle a prosijeme…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými…
Sladký moučník po nedělním obědě prostě nesmí chybět. Vyzkoušejte skvělý jablečný koláč, s křupavou drobenkou, chutnající po kokosu a mandlích, na povrchu. Jeho příjemně…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
VYHOVTE SVÝM CHUTÍM V KAŽDÉ SEZÓNĚ ROKU
Mýty a fakta: Platí, že se houbová jídla nesmějí ohřívat a zapíjet alkoholem? Odborník vysvětluje, co je pravda
Pěstování bylinek na jednom stanovišti: Rozmarýn a tymián mají rádi slunečné aranžmá, v polostínu se daří majoránce nebo kerblíku