Karamelové řezy snů
Recept ještě nebyl hodnocenPokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Křehké bílkové oválky plněné lahodném krémem, to jsou nepřekonatelné laskonky. Ať už si je upečete v mini verzi na Vánoce nebo je připravíte jako pohoštění ke kávě, vždy…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme smetanu a postupně kondenzované mléko.Vyšleháme a můžeme ihned podávat nebo nechat více zamrazit.Taky můžeme dát směs do tvořítek na…
Skvělé nepečené cukroví, na které není potřeba mít doma vykrajovátka ani váleček, to jsou burisonové kuličky s karamelem. Jsou velmi oblíbené, rychlé na přípravu,…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Piškotové těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku promíchnou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme…
Základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme, dáme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečícím papírem, rozestřeme a udusáme na souvislou…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Přemýšlíte, jaké cukroví ještě udělat? Chcete něco originálního, milujete med a karamelový krém? Vyzkoušejte medovníkové kuličky. Jsou výtečné, snadné, rychle hotové,…
Oreo zmrzlina/ sušenková zmrzlina Do mísy dáme žloutky, k.mléko, cukr a smetanu. V igelit.pytlíku roztlučeme 6 sušenek. Vše promícháme a dáme do mrazáku. Asi po 4…
V dostatečném předstihu vyndejte všechny přísady z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu.Máslo vyklopte z obalu do misky a elektrickým šlehačem ho šlehejte…
Sušenky rozdrtíme v mikroténovém sáčku a nasypeme je do mísy. Přidáme cukry, mouku s kypř.práškem a promícháme, přidáme vejce, mléko a olej a důkladně promícháme nejlépe…
Vaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno…
Sušenky rozdrtíme na malé kousky (pomocí válečku nebo mixéru). Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami.Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o…
Milujete spojení kokosu a čokolády? Tak tenhle recept je přesně pro vás. Jednoduché, rychlé a nebezpečně dobré. Připravte si po exotice voňavou a chutnou pochoutku i u…
Ořechy opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě na plechu, abychom se zbavili slupek (já jsem si pak ještě pomohla utěrkou a když byly malinko chladnější, tak i rukama).…
Horké letní dny dají zabrat více než jiné. Lépe se vám budou snášet s touto kávovou zmrzlinou, která osvěží a zároveň dodá energii. Stačí vám jen pár surovin a chvilka…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Hubnutí díky vláknině: Jednoduchým přidáním zeleniny, ovesných vloček nebo ovoce poletí kila dolů skoro sama
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?
Mražený med: delikatesa nebo jed? Odpověď medového sommeliera vás možná překvapí!