Rychlá hrníčková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenUpečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou bábovku s olejem. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou bábovku s olejem. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Jednoduché chlebové placky naan jsou díky jogurtu krásně nadýchané. O dochucení se postará česnekové máslo a čerstvé bylinky. Nejlepší jsou jako příloha k indickému…
Kuřecí přírodní plátek nemusí být pouze fádní kus masa dušeného na páře. Stačí si dát trochu práce s vhodným ochucením a přípravou, a rodině naservírujeme výborný a…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Jednoduchá bábovka z jogurtu, kterou hravě zvládne každý začátečník. Ale i zkušení kuchaři občas rádi sáhnou po spolehlivém receptu na rychlý a chutný moučník. Tato…
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Odpalované těsto patří obecně k oblíbeným a věnečky jsou taková klasika, kterou můžete jen lehce pocukrovat, dozdobit cukrovou polevou nebo třeba namočit do čokolády.…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Pokud máte rádi kuřecí stripsy z jednoho nejmenovaného fastfoodového řetězce, zapomenete na ně po přípravení kuřecích nudliček z našeho receptu. Namarinujte kousky masa,…
Máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co dobrého z něj připravit? Osvědčené rady našich babiček nabízí recept na českou klasiku, vepřové plátky na kmíně podávané s…
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Plánujete oslavu? Pak právě tento nadýchaný vláčný kakaový korpus oceníte. Recept může působit náročně, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby se každému…
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Oblíbený klasický guláš připravíme na tmavém základu z osmažené cibule, ochutíme paprikou a dostatkem koření. Přípravě je potřeba věnovat dostatek času, aby bylo maso…
Máte zásoby jablek a nevíte co s nimi? Rozhodně musíte vyzkoušet tento famózní jablečný koláč. Je jednoduchý na přípravu, křehký, vláčný a mile starosvětský. Jedno…
Byla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Kynutý, makový, dokonalý. Takový je tento nadýchaný závin, který si můžete připravit jen tak ke kávě, nebo jako základ sladké snídaně. Rozpis je na dva záviny, ale ani…
Langoše jsou typickým pokrmem, na který si s chutí vystojíte frontu u stánku. Pokud se ale zrovna nikam nechystáte a přesto byste si rádi tuto pochoutku dopřáli,…
Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Hladká a jemná je krémová pórková polévka, vařená ze zeleninového vývaru. Je zahuštěná máslovou jíškou a zjemněná přidáním sladké smetany. Na talíři můžete polévku…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Zelenina naložená na mexický způsob: Díky pálivým papričkám a skořici chutná směs mrkve a květáku naprosto úžasně
Sázení a množení maliníku na jaře: Vybíráme správné stanoviště i vhodnou odrůdu a myslíme i na optimální přihnojování
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit