Zapečené portobello
Recept ještě nebyl hodnocenPortobello jsou veliké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobné jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 159 kJ / 38 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 2,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Portobello jsou veliké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobné jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit,…
Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje. Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme…
Hlavičky očistíme a vykrojíme z nich zbytek nožek.Sýr nastrouháme, čabajku i nožky žampionů nakrájíme na jemno. Špenát spaříme, zchladíme, opatrně z něj vymačkáme vodu…
Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu.Osolíme a okořeníme.Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem.Dáme do pekáčku,…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy a dužinu žampionů a cibuli…
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a…
Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.…
Kloboučky portobella opatrně očistíme, nožky vydloubneme a seškrábneme hnědou část pomocí malé lžičky. Osolíme a zatím odložíme.Lilek podélně překrojíme, nařežeme do něj…
Kloboučky oloupeme, (kdo nechce, tak nemusí) a vylomíme nožky. Sýr nastrouháme najemno.Na kloboučky rozdělíme salám ´Nduja, hustě posypeme sýrem a na každý dáme plátek…
Vepřové kotlety nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do každé kotlety uděláme tenkým nožem kapsu (otvor neděláme větší než 1,5 cm) kterou vytřeme česnekovou pastou a vložíme…
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme…
Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní…
Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat. V misce smícháme tvaroh s vejcem a s…
Troubu předehřejeme na 190°C. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!). Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do misky dáme…
Žampiony pokapeme olejem a vložíme do rozpáleného optigrilu na program Zelenina. Necháme dvě minuty grilovat a vyjmeme.Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a…
Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku…
Huby očistíme a odstránime nožičky.Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja…
V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme drceným pepřem, promícháme a necháme chvilku odležet.Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí…
Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit nebo je dáme volně upéct s naplněnými…
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony…
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými…
Vykostěný plátek masa osolíme, opepříme, posypeme harissou. Potřeme hořčicí, dáme plátek šunky, pórek, tvarůžek, papriku, portobello. Pečlivě zabalíme a stáhneme…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jídelní rozmary slavných: Karel Gott miloval svíčkovou i pravou „čínu“ a návštěvám připravoval speciálně ochucený tatarák
Polské krówki: Legendární polské karamelky miluje celý svět. Jak si je udělat doma?
Americký Sad cake neboli „smutný" dort voní oříšky a díky snadnému hrníčkovému receptu je připraven za chvilku