Pečené řízečky z gothaje
Recept ještě nebyl hodnocenGothaj nameleme nebo nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr a promícháme. Ze směsi tvoříme silnější placičky, které obalujeme v trojobalu, osmahneme na pánvi, ale jen tak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gothaj nameleme nebo nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr a promícháme. Ze směsi tvoříme silnější placičky, které obalujeme v trojobalu, osmahneme na pánvi, ale jen tak,…
Kolečka salámu nakrájíme na nudličky. Obě cibule nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky na kolečka.Vše promícháme s octem, olejem, pepřem, zeleným pepřem a dochutíme…
Z brambor, mléka, másla a soli vyrobíme bramborovou kaši, postup vám psát určitě nemusím. Smaženky - jsou vlastně jednodušší a levnější Holandské řízky. Gothaj nebo…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, salám nakrájíme na silnější kolečka a přepůlíme.Vše semeleme, pak přidáme asi tři polévkové lžíce hořčice, malinko opepříme a…
Máte rádi retro salát Rumcajs z nakládané zeleniny, majonézy a měkkého salámu? Ochutnejte i tuto pozměněnou verzi, ve které je navíc tuňák a uzená makrela. Na rozdíl od…
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme hořčicí, majolkou…
Abychom mohli připravit výborné chlebíčky, potřebujeme chutnou pomazánku se správnou kombinací chutí. Tuto připravíme z měkkého salámu, vajec, kyselých okurek, sýra a…
Gothaj, okurky, cibuli a vajíčka nakrájíme na malé kostičky, přidáme tvarohy, sůl, pepř, majolku a vše zamícháme.
Cibuli a vejce oloupeme.Cibuli nakrájíme nadrobno.Salám a vejce umeleme na masovém strojku, přidáme cibuli, majonézu, hořčici a nadrobno nasekané chilli papričky…
Salám použijeme měkký (jaký máme rádi, ale na chlebíčkách našeho mládí byl Gothaj, proto jsem vybrala velmi chutný od řezníka). Salám nastrouháme na hrubém slzičkovém…
Povolené máslo si dáme do vyšší mmisky a spolu s tav.sýrem ušleháme do hladka. Pak přisypeme sůl, pepř, přidáme prolis.česnek, žervé,zakysanou smetanu, hořčici, nálev a…
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně…
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky,…
Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.
V míse utřeme tavený sýr s majonézou, přidáme drobně pokrájenou cibuli, posekaná vajíčka, postrouhaný gothaj a tvrdý sýr. Vše promícháme a dle chuti osolíme + opepříme.…
Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy…
V domácí pekárně připravíme těsto (nejprve tekuté, pak suché suroviny, program těsto). Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout.…
Na sádle osmahnu na kousíčky nakrájený salám, nejlépe gotha j- cca 25 dkg, pak zapráším trochou mouky, přidám pálivou papriku (koření), a ½ lžičky sladké papriky,…
Var. 1: Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl rozkrojíme a vložíme do nich kolečka cibule. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno…
Nakrájená kolečka salámu Gothaj cca 1,5 cm široká s otvorem od vykrajovátka (vykrojené části lze využít do ražničí- tak jako v tomto případě, kdy se jednalo o jinak…
Suroviny nakrájíme na kostičky.Přidáme tatarku, dochutíme, promícháme.Necháme v chladu odležet.
Masová pikantní pomazánka s feferonkami a z vepřové plece, která po odležení dostane opravdu ty "pravé grády". Pomazánku doplníme zeleninou, protlakem a po odležení…
oba salámy semeleme na mašince na maso,přidáme majolku a křen.Křen podle toho jak kdo má rád palivé.Vše řádně promícháme.
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Řecko na talíři: Vláčná buchta ravani je snadná na přípravu a voní kokosem a pomerančem
Retro šunkové předkrmy: Vzpomínáte na vejce s pěnou nebo závitky v aspiku?
Retro okénko: Jak na legendární citronovou babetu? Buchtu "z hliníkové misky" vyrobíme doma snadno a bude lepší než kupovaná