Utopenci
Recept ještě nebyl hodnocenNa jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Sterilované kozí rohy jsou skvělou pochoutkou k různým masovým pokrmům. Podle jednoduchého návodu si je můžete připravit podle vlastní chuti. Zkuste zkombinovat pálivé i…
Zelí nasypeme do vaničky, zasypeme cibulí nakrájenou na proužky.Vodu smícháme se sypkými přísadami, nalijeme na zelí a důkladně promícháme. Necháme 12 hodin odležet…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Mouku prosijte na vál, přidejte na kousky nakrájený tuk, mleté ořechy, vanilku, sladidlo a vejce. Ze všech přísad rychle vypracujte hladké těsto, které nechte v…
Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme.
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Vajíčka s pudinkem ušleháme, pak přidáme tvaroh a necelou lžičku aromatu a zamícháme. Lívánace pečeme na rozpálené teflonové pánvi ( pokud se to připaluje, tak trochu…
Korpus rozkrojit na dva díly. Jeden díl korpusu dát na tácek a uzavřít rámem z dortové formy. Tvaroh ušlehat s umělým sladidlem a citronkou. Ušlehat šlehačku a…
Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou…
Nálev zahřejeme k varu a necháme hodinu louhovat… Do sklenic si zatím k okurkám přidáme (buď na dno, nebo průběžně do sklenice): 1 vinný list, kopr, 3-5 koleček mrkve,…
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.(Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a…
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, zlehka omastíme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Vložíme vrstvu na nudliček nastrouhaných jablek, můžeme posypat skořicí. …
Zdravější verze dortu z dýně a tvarohu vás mile překvapí. Korpus je z ovesných vloček a másla a náplň je dvoubarevná, takže dort vytváří na řezu hezký efekt. Navíc je…
Z mouky, cukru, prášku do peč., tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku dáme stranou. Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko. Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být…
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí,…
Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme. (25min při 80°C)
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Příprava v tlakovém hrnci (papiňáku): Na oleji z obou stran orestujeme hovězí líčka. Přidáme očištěnou zeleninu, pokrájenou na větší kousky, podlijeme vodou a vínem.…
Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm…