Vepřový řízek
Recept ještě nebyl hodnocenMožná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a…
Cibulové kroužky jsou skvělá chuťovka třeba k televizi nebo jako pohoštění. Recept je jednoduchý, připravíte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě…
Sírovec žlutooranžový je znám také jako choroš a je dost opomíjenou houbou. Přitom má jemnou chuť a vůni. Jeho příprava není nijak složitá. Mladé plodnice jsou vhodné…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Milionovou polévku oceníme, pokud potřebujeme uvařit vydatnou, ale jednoduchou a rychlou polévku. Stačí nám k tomu vývar, trochu kořenové zeleniny, krupička a bylinky.…
Doslova bleskové hrnečkové knedlíky připravované bez kynutí, do čtvrthodiny budete mít přílohu k hlavnímu chodu hotovou. Díky použití bezlepkové mouky a housek jsou…
Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…
Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní…
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou…
Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit…
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Jablkový závin jako od babičky upečený z kynutého těsta je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máme-li rádi, můžeme k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané…
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Česnek oloupeme a rozmačkáme.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Pažitku nasekáme nadrobno.Mleté krůtí maso smícháme s…
Žádá si rodina řízky a vy přemýšlíte nad chutnou obměnou? Ukážeme vám, jak je udělat netradičně a trochu odlehčeně. Marinované řízky v jogurtu můžete udělat z vepřového…
Mouku nasypeme na vál,přidáme špetku soli,uděláme důlek,vklepneme vejce,přidáme vodu a okolo nastrouháme tuk.Vejce s vodou promícháme vidličkou s moukou na těstíčko,a…
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a dáme na půl hodiny pod deku. Do zchladlé pohanky přimícháme všechny suroviny kromě strouhanky. Tu přidáváme na konec tak, aby…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu i vy a pak už si jen užívejte…
Nápad na rychlou večeři bývá k nezaplacení. Když je potřeba po příchodu rychle nakrmit sebe nebo další strávníky, saháme po takových receptech, na které toho…
Kapustové karbanátky můžete připravit s masem i bez něj. Velmi chutné jsou s kouskem uzeného nebo salámu. Pokud jste je nikdy nezkoušeli, tak neváhejte dlouho. Jsou tak…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Jablka jsou velmi chutná a dostupná v každém ročním období. Tentokrát si na nich můžete pochutnat ve šťavnaté nádivce křehkého koláče vonícího skořicí a rumem. Je to…
Přidáno před 56 minutami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19