Lahodné dušené hlávkové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNejoblíbenější česká zeleninová příloha. Zde už musíte mít nějaké zkušenosti v kuchyni, hlavně odhad množství, aby výsledkem bylo optimálně sladkokyselé zelí, které bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 183 kJ / 44 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejoblíbenější česká zeleninová příloha. Zde už musíte mít nějaké zkušenosti v kuchyni, hlavně odhad množství, aby výsledkem bylo optimálně sladkokyselé zelí, které bude…
Blíží se období chřipek, a tak není na škodu sáhnout po potravinách, které podpoří naši imunitu. Máte-li rádi zelí, tak právě ze syrových listů získáte skvělou porci…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…
Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy…
Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta vyválíme…
Ze zelí vymačkáme vodu a drobně ho pokrájíme, přidáme nastrouhaný salám a vejce, cibuli najemno, majolku a ochutíme. Necháme chvíli uležet. Mažeme na chlebíčkovou večku.
Kuře omyju, naporcuji, málo osolím a potřu směsí na kuře. Pekáč vystelu cibulí a česnekem, posypu kořením, jako na divočinu, viz rozpis, a trochou oleje a osmahnu. Pak…
Na tuku osmažíme najemno nasekanou cibuli, přidáme nakrouhané zelí a chvilku podusíme. Jablka nastrouháme nahrubo,přidáme k téměř měkkému zelí,osolíme, opepříme, vložíme…
Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí…
na sádle zpěníme cibuli + zelí + cukr - necháme zkaramelizovat, přidáme pokrájené švestky - vodu, ocet a necháme 20min. dusit. Nakonec nastrouháme jablka a dochutíme…
Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.Pečeme…
Cibuli nakrájenou na jemno opékáme na sádle do hněda. Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Zalijime vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme,…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Prsa osolíme, opepříme, mírně posypeme paprikou a orestujeme z obou stran na 3g oleje na kvalitní teflonové pánvi. Orestované prso dáme na talířek, na něj dáme půl…
Zelí nakrouháme nebo nakrájíme, smícháme s cibulí a kořením. Naplníme sklenice, zavíčkujeme a necháme ne teplém místě 3-4 týdny kysat. Voda bude vytékat, tak je dobře…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Řízky nakrájíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme a necháme odstát. Na náplň podusíme zelí na osmažené cibulce, osolíme, opepříme a necháme zchládnout. Do chladného…
Všechnu zeleninu očistíme a na robotu nakrouháme. Ve velké míse ji promícháme se solí (můžeme přidat i kmín) a napěchujeme do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem.…
Až budete chtít připravit třeba k nedělnímu obědu kachnu se zelím, zkuste tohle červené. Zelí se připravuje podle krajové zvyklosti a tak je na něj spousta receptů.…
Zelí, jablko a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme a zakapeme olejem, citronem a dochutíme solí, cukrem a křenexem.
KARBANÁTKY 1.Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů. 2.Mezitím si nakrájíme na…
Nejprve si připravíme maso. Osolíme, opepříme a posypeme kořením gyros, nebo nějakým vaším oblíbeným kořením. Zakápneme olejem a necháme odležet.Zelí nakrájíme na tenké…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Historie a cesty koření na evropské stoly: Mák se dával na chleba, pepřem se platily daně a svazek bylin odháněl čarodějnice
Psí polévka – tradiční pokrm Kimů a Stalinovy šestihodinové večeře. Jak jedli světoví diktátoři?
Vepřové kostky s cuketou: Delší marinování zajistí masu báječnou křehkost a pikantní chuť dodá chilli a sójová omáčka