Levná jídla, která jsou chutná a výživná, ocení všichni, kteří si hlídají rodinný rozpočet
Levná jídla jsou nejen cenově dostupná, ale také často chutná a výživná. Mnoho lidí hledá možnosti, jak ušetřit peníze na potraviny, aniž by museli upustit od kvality a chuti. Když víte, jak na to, můžete připravit opravdu chutná jídla jak pro celou rodinu, tak i například speciálně pro děti či třeba pro studenty, kteří často nemají peníze nazbyt.
Základem pro levná jídla je mít strategii
Zásadní je nakupování sezónních surovin, které bývají obvykle za pár korun a navíc chutnější. Dále třeba uvažujte o nákupu levnějších druhů masa (např. kuřecí stehna nebo vepřové žebírko), luštěnin a obilovin. Důležité je také plánování jídel třeba na týden, neboť díky tomu budete nakupovat jen to, co skutečně potřebujete. A v poslední řadě nevyhazujte zbytky jídel, protože mohou být využity na druhý den nebo upraveny do nových pokrmů.
Nejoblíbenější recepty na levná jídla
Některé suroviny jsou zkrátka levnější a jiné dražší. Nasytit se dá ale i z těch levnějších, a dokonce si můžete opravdu pochutnat.
- Využívejte brambory, rýži, těstoviny jako hlavní složku jídla (zapečené brambory/těstoviny, bramboráky, rizoto apod.),
- uvařit skvělé jídlo můžete i bez masa, které je totiž často nejdražší,
- vyzkoušejte i houbové recepty, které vás vyjdou na pár korun,
- neměly by chybět také husté polévky (čočková, bramborová, zelňačka),
- mezi levná jídla patří také omáčky (koprovka, kuře na paprice, s fazolkami),
- další jídla jako buřtguláš, špenát s vejcem, palačinky, žemlovka, čočka apod.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Pečivo tuze voňavé, nadýchané, a přeci s pevnější a tmavší střídou. Takové jsou chlebulky
Polská bageta zapiekanka: Znáte tento geniální polský fastfood? Doma jej připravíte snadno
Letem luštěninovým světem: Na co se hodí hnědá čočka, na co zelená a jak se vaří beluga?