Slané - články, postupy a rady
Den "Sněz, co chceš"
Den plísňového sýra
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Závin nebo také štrúdl je moučník pocházející z Rakouska, z 18. století. Těsto, ze kterého záviny pečeme, může být listové, kynuté nebo křehké. Každý druh má něco do sebe. U nás se plní většinou strouhanými jablky, ale také makovou, tvarohovou a nebo oříškovou náplní. Nemusí zůstat jen u sladké varianty, záviny jsou oblíbené i slané, plněné šunkou, sýrem, slaninou i kysaným zelím.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými náplněmi, např. se šunkou, slaninou, smetanou a vejci, se sýrem nebo také špenátem. Tento koláč se podává jako předkrm, svačina nebo lehká večeře.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“
Ginger shot aneb Zdravý „panák“ nabitý vitaminy povzbudí i zahřeje. Vyjde na pouhých 15 Kč a příprava je jednoduchá
Dokonalé šípkové víno: Podzimní životabudič s příjemně nakyslou chutí se dá bez potíží připravit i doma