Co dělat, když jsou v omáčce žmolky? Máme pro vás 2 důležité rady
Omáčky jsou fenomén české kuchyně. Nejedné kuchařce se však při jejich přípravě stalo, že po zahuštění se v omáčce objevily žmolky. Jak napravit zkaženou omáčku, aby byla při podávání krásně hladká a lesklá?
Omáčky jsou v našich končinách často připravovaným druhem pokrmu. Mezi nejoblíbenější patří svíčková, rajská nebo koprová omáčka. Většina omáček se zahušťuje pomocí jíšky nebo záklechtky, které mohou nejednu hospodyňku pozlobit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlá pomoc proti žmolkům
Při zahušťování moukou se někdy v omáčce objeví žmolky.
- Zbavíte se jich přepasírováním omáčky přes husté síto.
- Rychlejší a zaručenější způsob je omáčku celou promixovat tyčovým mixérem. Žmolky díky tomu budou okamžitě pryč a zabere vám to minimum času.
Vyzkoušejte si oblíbenou svíčkovou omáčku podle našeho videoreceptu a vychutnejte si fantastickou chuť kořenové zeleniny.
A jaké vychytávky používáte při vaření omáček vy? Podělte se o ně s námi v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 3 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 8 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit tradiční rajskou omáčku? Uvařte jemnou omáčku bez hrudek
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře