Jak připravit houbové rizoto, jídlo pro všechny milovníky hub? Použít lze čerstvé lesní houby, žampiony nebo sušené houby
Základem houbového rizota jsou houby a rýže. Můžeme použít houby lesní, které si sami nasbíráme, nebo si jednoduše koupit žampiony.
Nejprve na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme houby nakrájené na plátky a dále pozvolna dusíme. Pokud bychom chtěli použít sušené houby, pak je předem namočíme do horké vody a necháme je vodu nasáknout. Jak přesně postupovat při dušení hub nám poradí tento článek:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou připravit rýži
Lepivá rýže
Výsledkem je tradiční italské rizoto. Připravíme si kulatozrnnou rýži (Arborio, Carnarolli). Před vařením ji neproplachujeme a za častého míchání ji vaříme ve vývaru, doplníme máslem a bílým vínem. Výsledná konzistence bude kašovitá a lepivá. Jakým způsobem uvařit krémové rizoto nám napoví následující video:
Nelepivá rýže
Vhodné je použít dlouhozrnné typy rýže (Basmati, Jasmínová). Před použítím ji propláchneme pod studenou vodou. Dusíme pod pokličkou, případně ji vaříme v hrnci. Zrníčka zůstanou samostatná a nelepí se.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím zpestřit rizoto
- zeleninu: pórek, hrášek, cibuli, cuketu, pěkně vybarvené kapie
- maso: vepřové, kuřecí
- sýr: Parmezán, Niva
- bylinky: sušené či čerstvé na dozdobení
Rizoto na talíři dozdobíme najemno nakrájenou šalotkou a strouhaným Parmezánem a ještě teplé podáváme. Postup, jak z hub připravit skvělou omáčku, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit lepivou rýži? Poradíme, jak toho dosáhnout a k čemu se taková rýže hodí
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Komentáře