Jak uskladnit marokánky, aby vydržely co nejdéle vláčné a chutné
Pokud letos vyzkoušíte upéct marokánky, věřte že půjde o cukroví, které zmizí ze stolu mezi prvními. Jak ho ale co nejlépe uchovat, aby vám marokánky vydržely krásně měkké a vláčné co nejdéle? Máme pro vás osvědčené tipy.
Marokánky jsou velmi chutné cukroví, které je snadné a rychlé na přípravu. Díky tomu, že hlavními ingrediencemi jsou oříšky a kandované nebo sušené ovoce, řadíme ho mezi zdravější druhy cukroví. S jeho přípravou nemusíte spěchat. Postačí, když se do pečení pustíte druhý adventní týden.
Jak nejlépe uskladnit marokánky
Ať jde o jakékoliv cukroví, každému druhu svědčí sucho a chlad. To platí i pro marokánky.
- Nejlépe je uchováte, když je uzavřete do plechové dózy a budete skladovat v chladné místnosti.
- Díky tomu, že necháte marokánky dostatečně uležet, krásně změknou a zvláční.
- Pokud budete mít marokánky správně uskladněné, měly by vám vydržet měsíc i déle.
Patří i u vás marokánky k oblíbeným druhům vánočního cukroví? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentářích pod článkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 20 minutami
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře