Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Sladké pečivo s ovocem, tvarohem, mákem nebo jinou náplní se často vyplatí upéct ve větším množství, než hned spotřebujeme. Přebytečné kousky co nejdříve po upečení zmrazíme. I cukroví se leckdy hodí takto jednoduše schovat na příště.
Mražení je snadné, buchty nebo koláče narovnáme opatrně do mikrotenových sáčků - dáme pozor, abychom pečivo zbytečně nepomačkali. Cukroví narovnáme do plastových krabiček - opatrně, abychom ho nepolámali. Vše pak využijeme při různých situacích, obvykle když pospícháme a potřebujeme mít připravené rychle něco dobrého.
- Ovocné koláče a různé buchty se nejlépe rozmrazují při pokojové teplotě.
- Pokud spěcháme a dáme je na chvílí do mikrovlnné trouby, nenecháváme je tam příliš dlouho, aby pečivo nevyschlo a neztvrdlo. Rychle by pak okoralo.
- Rychlým způsobem (v mikrovlnné troubě) rozhodně nikdy nerozmrazujeme drobné cukroví a zvlášť ne takové, na které byly použity různé krémy a polevy. Při pokojové teplotě cukroví rozmrzne velmi rychle a bude skvěle chutnat.
- Z mrazničky vytahujeme zásadně pouze množství, které brzy spotřebujeme.
O tom, jak připravit nejlepší bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře