Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Recepty na svatomartinské rohlíčky patří k našim rodinným pokladům. Podle vybraných receptů můžete vyzkoušet ty nejžádanější z nekynutého těsta. Na pohled vypadají honosně, ale postup překvapí svou jednoduchostí.
Mohlo by vás zajímat
Svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta
S pečením si snadno poradí i začátečníci.
- Na těsto potřebujeme 540 g polohrubé mouky, 360 g Hery, 1 kelímek smetany ke šlehání a špetku soli.
- Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl.
- Ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto.
- V mikrotenovém sáčku ho uložíme do lednice, mezitím si připravíme náplň.
- Těsto rozdělíme na šest dílů, každý díl rozválíme do kruhu, výška těsta bude asi 4 mm.
- Rádýlkem vykrojíme z každého kruhu 8 výsečí a na jejich širší stranu dáme lžičkou náplň.
- Každou výseč smotáme do tvaru rohlíčku a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch rohlíčků potřeme žloutkem.
- Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut.
- Rohlíčky hned po upečení (ještě horké) pocukrujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Komentáře