Čerstvému křupavému pečivu se nic nevyrovná. Dokážete si bez něj představit svůj život?
Čerstvý rohlík namazaný máslem. Že už jen při tom pomyšlení se vám sbíhají sliny? Není divu. Pečivo miluje snad každý z nás, a to ať už se jedná o jakékoliv různé druhy. Vybere si totiž milovník sladkého, zastánce zdravé stravy i vyznavač klasiky. Existují i recepty bez droždí, a tak si nadýchané pečivo zvládnete připravit hned, co na něj dostanete chuť.
Druhy pečiva
Pečivo není jen o klasických bílých rohlících. Za tímto pojmem se skrývá více.
- Běžné pečivo: rohlíky, housky, raženky, bagety či veky.
- Jemné sladké pečivo: koláče, šátečky, croissanty, záviny, vánočky a další druhy.
- Trvanlivé pečivo: perníky, oplatky, sušenky, slané tyčinky, krekry atd.
Pečivo dále můžeme rozdělit také pode druhu použité mouky. K dostání je celozrnné, vícezrnné, grahamové, žitné či žitnopšeničné. Existuje i pečivo bez mouky.
Jaké má pečivo využití v kuchyni?
Asi nejoblíbenější je pečivo jen tak obložené oblíbenými surovinami (šunka, salám, sýr, pomazánka, salát, zelenina, ...). Takto si ho můžete dát ke snídani, večeři, svačině a koneckonců klidně k i obědu. Často se také pečivo přikusuje k různým polévkám, dává se do mletého masa, aby bylo nadýchanější nebo si z něj udělejte lahodnou žemlovku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem: Jitrnice je třeba včas vyndat z lednice, obalit v mouce a zelí správně ochutit
Byliny v kuchyni: Vyrobte si blahodárný med z krásné pampelišky
Pěstovat se dá v čemkoli a kdekoli. Udělejte si minizahrádku ze starých nákupních tašek nebo z pytle od brambor