Jak udělat těsto na pizzu? Máme pro vás skvělý recept, těsto snadno zvládnete podle videa
Pizzu už dnes zná každý a pokud přemýšlíme nad skvělým jídlem, které chutná všem, často padne volba právě na ni. Můžeme si ji upéct i doma, nic složitého na tom není. Chutně ji ozdobit, to je snadné, jen příprava těsta může být někdy oříšek. Recept na jedno výborné pro vás máme.
Podle našeho receptáře si každý může vybrat recept, který mu vyhovuje. My vás podle videa naučíme těsto, které se určitě povede. A nebojte se připravit těsta více, pizzu si každý dá rád, a když zůstane do druhého dne, vůbec nevadí. Navíc se pizza velmi snadno mrazí. Můžete ji zmrazit až po upečení a podle potřeby rozmrazit v mikrovlnné troubě.
Jak připravit skvělé těsto na pizzu
Na 500 g hladké mouky potřebujeme 250–280 ml vlažné vody (množství upravíme podle potřeby), 18 g droždí, 1 lžičku cukru, 3 lžíce olivového oleje a jednu rovnou lžičku soli.
- Vlažnou vodu rozmícháme s droždím, trochou mouky a cukrem. Kvásek necháme asi 15–20 minut kynout.
- Poté přidáme zbytek mouky, sůl a olej.
- Vypracujeme měkké a hladké těsto, které necháme cca 45–60 minut kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na poloviny a z každé z nich vytvoříme plát na jeden plech vyložený pečicím papírem. S tvarováním pizzy vám pomůže názorné video.
- Pizzu obložíme podle vlastní chuti a fantazie. Poté ji vložíme do trouby.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 8–9 minut při teplotě 220 °C.
Podívejte se, jak vytvarovat výtečnou pizzu s plněným okrajem.
Ještě více inspirace na téma "pizza" najdete v našem dalším článku.
A jakou pizzu máte nejraději vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti do komentářů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak snadno vytvarovat pizzu s oblíbeným plněným okrajem. S postupem poradí názorné video
Komentáře