Jaké jídlo vydrží bez lednice? Skvělou variantou jsou zavařeniny či konzervy
Vykouzlit báječný oběd pouze s pomocí trvanlivých potravin, které nemusí být uskladněné v lednici, to není nic složitého. Častokrát se stává především na chalupách, že není k dispozici lednice, a je potřeba si poradit jinak.
Inspiraci můžeme často čerpat u našich předků, kteří si dokázali pomoci bez chladniček. Nejznámější způsoby uchování potravin jsou kromě zavařování, také nakládání kysané zeleniny a sušení potravin, a to nejen ovoce a bylinek, ale i masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké potraviny vydrží bez lednice
Poradíme, jaké jsou základní suroviny, se kterými můžeme uvařit i ve své rodinné chalupě skvělé pokrmy, a to bez potřeby lednice:
- Konzervy: Při chalupaření jsou konzervy skvělým řešením - můžeme mít v zásobě jak masové, tak i zeleninové či rybí.
- Zavařeniny: Nejstarší způsob konzervace je zavařování, ovoce lze zpracovat na kompot nebo marmeládu. Zeleninu zase zakonzervujeme do sladko-kyselého nálevu.
- Kvašené pickles: Jedná se o chutné a zdravé řešení, které si zaslouží častější využití.
- Sušené potraviny: Skvělým způsobem, jak mít uložené potraviny, je sušení. Nejoblíbenější je sušené ovoce, výborné jsou také houby a dokonce i hovězí maso.
- Suché potraviny: Na chalupě by k vaření neměly chybět luštěniny, těstoviny a rýže. Další důležitou surovinou je mouka, ze které můžeme upéct pečivo, moučníky či placky.
- Ovoce a zelenina: Mimo lednici lze skladovat některé druhy ovoce - jablka, hrušky či citrusy. Ze zeleniny snadno uchováme brambory, cibuli, mrkev nebo petržel.
Komentáře