Mražená zelenina a horkovzdušná fritéza: Poradíme, jak mít zeleninu během chvilky na stole
Horkovzdušná fritéza je multifunkčním pomocníkem. Jídlo z ní je rychle hotové a zdravější než z klasické fritézy, protože k přípravě pokrmu stačí minimální množství tuku. Hodí se tedy i lidem, kteří ze zdravotních důvodů nesmí tučná a smažená jídla.
Horkovzdušné fritézy se těší velké oblibě, a to právě z důvodu zdravější přípravy pokrmů, což je v dnešní době velmi žádané. S její pomocí hravě zvládnete zdravé smažení, grilování i pečení. Poradí si i s mraženou zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mražená zelenina a její příprava
Mraženou zeleninu nemusíte před přípravou nechávat povolit ani zcela rozmrazovat.
- Postup záleží na konkrétním typu horkovzdušné fritézy, kterou máte. Buď po vložení zeleniny do nízké pánve nastavíte program "zelenina" nebo nastavíte stupně Celsia a požadovaný časový úsek, většinou 190 °C a 20 minut.
- Tepelně upravenou zeleninu využijete buď jako přílohu nebo do řady dalších jídel.
- Zeleninu lze lehce postříkat olejem nebo podlít trochou vody a přidat kousek másla.
- Nezapomeňte na své oblíbené koření. Přidat ho můžete až během přípravy, kdy je potřeba zeleninu občas promíchat.
- V případě, že nemáte nízkou pánev, ale pouze fritovací koš, pomůžete si pečicím papírem, kterým koš vyložíte.
- Tip: Pokud byste se rozhodli např. pro pečení slaných muffinů, i do nich můžete dát mraženou zeleninu, například hrášek. Pozor však na její množství, aby muffiny nebyly místo upečení rozmočené.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit fritézu před použitím
Doporučujeme fritovací koš vymazat olejem - pokrmy se nepřichytí a usnadňuje to i následné čistění, které se praktikuje po každém použití. Také se doporučuje před vložením pokrmu fritézu nahřát. V horkovzdušných fritézách lze připravit téměř vše, co se připravuje v troubě, inspirujte se následujícími recepty.
Díky multifunkčnosti horkovzdušné fritézy získáte pokrmy ve zdravější formě. Ať už se rozhodnete pro grilovanou zeleninu, slané či sladké muffiny, zeleninové hranolky nebo masová jídla, s tímto pomocníkem se rozhodně nudit nebudete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře