Nakládání masa do jogurtu, kefíru či podmáslí: Znáte stále oblíbenější trend? Poradíme, jak postupovat
Kdo by nemiloval letní počasí plné grilovaček a posezení s přáteli? K tomu však neodmyslitelně patří hojné pohoštění a dostatek masa. Maso se nakládá různými způsoby. Poradíme, jak jej naložit do kysaných mléčných produktů.
Jogurt, kefír a podmáslí - tyto kysané mléčné výrobky zajistí masu šťavnatost a křehkost. Jsou ideální na marinování masa, které se při přípravě rychleji vysuší, např. maso kuřecí či krůtí. Fantazii se ale meze nekladou, použít můžete i další oblíbené maso, třeba i kapra. Směle do toho!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakládat maso do kysaných mléčných výrobků
Připravené maso nakrájejte na plátky či nudličky (plátky lehce naklepejte), osolte a opepřete jej.
- Do uzavíratelné nádoby si připravte marinádu - jogurt, kefír či podmáslí (podle vašich preferencí), smíchejte s prolisovaným česnekem a čerstvými nebo sušenými bylinkami. V případě varianty pro dospělé můžete použít i chilli.
- Maso vložte do marinády, nádobu uzavřete a nechte odležet v lednici. Minimálně do druhého dne, ale můžete i déle (2-3 dny, poté je maso potřeba tepelně upravit).
- Každému chutná něco jiného, nebojte se experimentovat. Co vyzkoušet maso osolené a opepřené, naložené v jogurtu spolu s římským kmínem, červenou mletou paprikou, medvědím česnekem a mletým koriandrem?
- Oblíbená je i kombinace naložení masa v jogurtové marinádě s přidáním citronové šťávy, maso tím získá svěží nádech po citronu.
- Tip: Z kysaných mléčných výrobků můžete připravit i dresinky.
Finální úprava naloženého masa
Dostatečně odleželé maso můžete orestovat, ugrilovat či upéct tak, jak jej vyjmete z lednice. Další možností je maso ještě obalit - v rozdrcených kukuřičných lupíncích nebo ve strouhance smíchané se sušenými bylinkami. V případě smažení dále neobalovaného masa však dávejte pozor, má tendenci se připékat. Proto pracujte rychle a maso vkládejte až na opravdu plně rozehřátý olej, ghí, máslo či sádlo.
V případě intolerance mléčných výrobků si jistě vyberete z mnoha jiných druhů marinád. Přejeme dobrou chuť!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 3 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Mňamka
Přidáno před 4 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 5 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výtečně ochucený dresink ještě podtrhne chuť grilovaných jídel. Zvládnete ho nachystat během chvilky
Kapra můžete před obalováním naložit do mléka nebo mléčného kysaného produktu. Jak na to, poradí názorné video
7 oblíbených jídel s jogurtem. Jak je připravit co nejchutněji
Komentáře
15. 1. 2024 18:55
9. 1. 2024 15:03
Děkuji