Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Koprová polévka má výbornou chuť a krásně voní po kopru. Připravuje se v mnoha variantách. Vylepšit ji můžeme houbami, vajíčky, smetanou nebo kysaným zelím. Oblíbené recepty nám poradí, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na koprovou polévku
Možná se nám stalo, že nás někdo pozval na koprovou polévku a ta pak chutnala úplně jinak, než jsme čekali. Každá rodina má svůj oblíbený recept a i v našem receptáři najdeme různé postupy, jak ji uvařit. Co mají společného, je hlavně jemně nakrájený kopr.
Jednoduchá koprová polévka
Podle jednoduchého receptu dáme do hrnce s trochou osolené vody vařit na kostečky nakrájené brambory. Po chvíli, jakmile začnou měknout, je zalijeme hrnkem vody, ve kterém jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Povaříme a dolijeme na požadované množství mlékem (může být i rostlinné). Ke konci vaření polévku podle chuti dosolíme a odstavíme. Nakonec přidáme jemně nakrájený kopr.
Jak polévku vylepšit
Základní postup vylepšíme různými způsoby. Přidáváme především vajíčka - buď je v polévce rozmícháme a společně s ní povaříme, nebo je uvaříme zvlášť natvrdo, každému strávníkovi nakrájíme na talíř a přilijeme polévku. Další možností jsou houby, můžeme vyzkoušet nadrobno nakrájená kuřátka (houby), která vaříme společně s polévkou, nebo při podávání polévku doplníme houbami z octového nálevu. Kdo chce, ještě si polévku dokyselí (např. trochou octa, který si dá lžící na talíř). Oblíbenou variantou je kysané zelí - dává se přímo na talíř (bez vaření).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře