Skořicoví šneci podle videonávodu: Chutnají skvěle a nestojí mnoho námahy
Sladkou tečkou nazýváme jídlo, které vhodně doplní případné prázdné místo v žaludku po obědě či večeři. Skořicoví šneci mohou být jak zmiňovanou sladkou tečkou, tak i malou odpolední svačinou.
Základem skořicových šneků je kynuté těsto, které si můžete buď připravit sami, nebo použít kupované. Těsto se po vyválení potře skořicovou směsí, smotá, nakrájí a upeče. Potom už zbývá jen poleva a sladké potěšení je na světě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit skořicové šneky
Postup je snadný a přesný výčet surovin i jejich množství je uvedeno zde:
- Do misky dáme třtinový cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme.
- Kynuté těsto rozválíme na obdélník, který potřeme připravenou směsí cukru a skořice.
- Těsto srolujeme a nakrájíme na silnější kolečka, která vyskládáme do pekáčku a necháme dokynout.
- Po upečení můžeme šneky potřít po celé ploše polevou.
Skořicoví šneci jsou výborní ke kávě, k čaji, ke knize či k televizi.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 13 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak péct kynuté moučníky? Když dodržíme jednoduchý postup, budou dokonalé
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Komentáře