Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Kuře nebo slepice na paprice patří k oblíbeným jídlům dětí i dospělých. Kombinace krémové omáčky, kuřecího masa a houskového knedlíku je neodolatelná. Přitom tento pokrm zvládne uvařit i naprostý začátečník. Poradíme vám, jak postupovat.
Na vesnici se slepice na paprice připravuje ze starší vynesené slípky, která už nesnáší vajíčka, nebo z kohouta, který se nehodí do chovu. Ve městech je jídlo známější pod názvem kuře na paprice, protože do omáčky zpracujeme hlavně kuřecí stehna. Venkovská verze vyžaduje delší čas vaření - zvíře má totiž z běhání pevné svaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit slepici na paprice
Ať vaříme slepici nebo kuře, postup bude stejný. Lišit se bude pouze doba varu.
- Do osolené vody dáme vařit rozporcovanou slepici nebo kuře.
- Ve vedlejším hrnci si z hladké mouky a sádla připravíme jíšku, kterou smažíme dozlatova.
- Do hotové jíšky přidáme sladkou papriku a dál už nesmažíme.
- Do hrnce s jíškou přilijeme jednu třetinu vývaru a rychle mícháme. Jakmile nám vznikne hustá kaše, přilijeme druhou třetinu vývaru. Opět vznikne hustší kaše, kterou do třetice rozředíme poslední částí vývaru. Takto získáme krémovou omáčku bez hrudek.
- Omáčku dochutíme, vmícháme kysanou smetanu a vložíme uvařené porce masa.
- Ideální přílohou jsou houskové knedlíky, ale hodí se také těstoviny nebo rýže.
Postup přípravy můžete zhlédnout v našem videoreceptu. Pokud jídlo uvaříte, tak nám do komentářů napište, jak se povedlo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 11 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 14 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 15 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 18 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak dlouho se připravuje zásmažka? Záleží, jestli připravujeme světlou nebo tmavou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře