Šunkofleky zvládne i kuchař začátečník. Máme pro vás 6 tipů na jejich vylepšení
Šunkofleky patří mezi jídla, která známe ještě ze školních jídelen. Oblíbené jsou pro snadnou přípravu a nenáročnost na suroviny. Jak připravit ty nejlepší šunkofleky doma? Vyzkoušejte několik tipů a budou daleko chutnější než ty ze školní kuchyně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ty nejlepší šunkofleky
- Použijte nějakou výraznější uzeninu, aby dodala pokrmu šmrnc. Nejlépe se hodí uzené maso, koleno nebo slanina, kterou můžete i lehce opéct.
- Mléko, které se přidává do vajec, nahraďte smetanou, dodáte tak těstovinám krémovější chuť.
- Dvojité zapékání zajistí šťavnatost pokrmu. Nejprve dejte do mísy těstoviny, cibuli a uzeninu, poté nechte 15 minut zapékat zhruba na 200 °C. Pak těstoviny zalijte směsí vajec a smetany, snižte teplotu na 180 °C a dopečte.
- Do těstovin můžete přidat oblíbenou zeleninu např. hrášek nebo kukuřici.
- Křupavou kůrku zajistíte, když na závěr zapékaní posypete těstoviny nastrouhaným sýrem.
- Máte-li dostatek času, určitě celý pokrm vylepšíte ještě tím, že si na něj připravíte domácí těstoviny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 10 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Komentáře