7 oblíbených jídel, do kterých zpracujeme václavky. Vyzkoušejte nejlepší recepty, které z hojně rostoucích hub připravujeme
Václavky rostou nejvíce kolem svátku sv. Václava (28. září), s čímž také souvisí jejich jméno. Najdeme je obvykle ve velkých rodinkách od konce léta až do podzimu, především u kořenů a pařezů, v listnatých a smíšených lesích.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr ještě doporučujeme názorné video s inspirací, jak uvařit jednoduchý houbový guláš:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset tipů poradí, jak nejlépe zpracovat lesní houby. Jejich chuť a vůni si pak dopřejeme po celý rok
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Když začnou růst václavky, tak na ně vyrazíme rovnou s pořádným košíkem. Jenže co si pak počít s velkým úlovkem?
Komentáře