Restaurace DiNuovo z Pohlreichova pořadu: Vyladěné carpaccio i linguine s mořskými plody, dojem trošku kazí jen příbory na stole
16. 3. 2023 Ostatní
Pohlreichův souboj restaurací proti sobě ve druhém díle postavil dva šéfkuchaře a kamarády, kteří se oba věnují italské kuchyni. Vypravili jsme se tentokrát otestovat podnik, který vypadl. Jak tam vaří, jaká je obsluha i co říká šéfkuchař, to se dozvíte v našem článku.
Dobrá Itálie za dobré ceny
Jak už jsme psali v našem předchozím článku, restaurace Di Nuovo je splněným snem kuchaře Petra Hajného, kterého možná znáte z našich Extrakurzů, a jeho kamaráda, uznávaného gastro manažera, Karla Šimůnka. Ti dva už spoluvlastní restauraci Zas a Znova v Praze - Sulicích a společně zhruba před půl rokem otevřeli také italský koncept DiNuovo, kde se odehrával druhý díl Pohlreichova souboje restaurací.
Právě v druhém díle soutěžního pořadu se proti sobě postavily dvě restaurace, které obě staví na italské kuchyni. Ovšem, z určitého úhlu pohledu to byl souboj Davida s Goliášem. Zatímco šéfkuchař pražské restauraci Dejvická 34, Tomáš Černý se italské kuchyni věnuje dlouho a vždy pracoval s věhlasnými italskými šéfkuchaři, DiNuovo na tomto poli teprve začíná. Asi proto není divu, že do dalších kol nepostoupili.
„Zklamaní ale nejsme, pro nás to byla obrovská zkušenost. Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit. Byla to pro nás obrovská zkušenost,“ řekl pro Toprecepty šéfkuchař Petr Hajný, kterému se od odvysílání pořadu na VOYO restaurace plní a po včerejším výstupu na Nově mají téměř plno na celý víkend a rezervace denně přibývají i na příští týden.
Nedivíme se. Host tady totiž získá kvalitní italské jídlo za přijatelnou cenu. Předkrm či hlavní chod zde pořídíte už za sympatických 240 Kč, za linguini s mořskými plody jsme dali 340 Kč a za panna cottu 140 Kč.
Mohlo by vás zajímat
Recenze restaurace DiNuovo
A jak se nám zde líbilo? Restaurace má příjemný a promyšlený interiér s několika užitečnými prvky. Dámy u stolu potěší mini stoleček na odložení kabelky, příjemné jsou i poloprůhledné závěsy, oddělující vždy několik stolů. Host tak získává dojem většího soukromí.
Co se týká jídla, nemáme co vytknout. Hovězí carpaccio s houbovou majonézou, sýrem pecorino a cibulkami Borettane je skvěle chuťově vyladěné a nepotřebuje nic přidat ani ubrat. Je to možná jídlo, které zkušené gurmety nepřekvapí, ale kombinace kvalitních, chuťově sladěných surovin z něj dělá perfektní předkrm.
Linguine s rajčaty, česnekem, krevetami, mušlemi a kalamáry, které si "zahrály jednu z hlavních rolí" i v Pohlreichově pořadu chutnaly také skvěle. Pasta byla uvařená na skus, omáčka tak akorát výrazná.
Sladkou tečkou pak byl typický italský dezert panna cotta, který doplňovala jahodová omáčka a křupavé oplatky. A byla to nejlepší panna cotta, co jsme zatím ochutnali. Oproti tomu tiramisu s pečeným piškotovým těstem bylo v místě piškotu trošku sušší, ale zase to vynahradila velikost porce, na dezert až nezvyklá.
Oceňujeme, stejně jako v Dejvické 34, nadstandardní vybavení dámských toalet, přebalovací pult pro děti a WC pro vozíčkáře.
Příbory jen na ubrousek!
Co celkový dojem trochu pokazilo, byl servis. Příbory, které byly u předkrmu úhledně schované v látkovém ubrousku, pak číšník před podáváním hlavního chodu položil přímo na stůl. A nebyl to zjevně omyl, ale zavedená praxe. Totéž se totiž stalo u vedlejšího stolu, kde takto dostali lžičky k dezertům.
Co na to námi oslovený odborník? „Je to častý a nevkusný nešvar,“ reagoval pro Toprecepty odborník na etiketu a autor několika populárně naučných knih, Ladislav Špaček a poradil i to, jak si v takové situaci má host počít. „Já to řeším tak, že hned po usednutí požádám o další ubrousek. Ten si dám na klín a příbory leží na stole stále podloženy původním ubrouskem,“ doplnil.
A my dodáváme, že takovou maličkost může dobrá restaurace vyřešit jak lusknutím prstu. Za nás by byla škoda to neudělat, protože na jídle si zde určitě pochutnáte!
Jak to v DiNuovo vypadá, na to se podívejte v naší galerii pod hlavní fotkou nahoře.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Restaurace DiNuovo z Pohlreichova pořadu: Vyladěné carpaccio i linguine s mořskými plody, dojem trošku kazí jen příbory na stole
Slzy dojetí, rychlé tempo a přesolené jídlo aneb Italský souboj českých restaurací pod dohledem Zdeňka Pohlreicha
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mouka je při zahušťování omáček zbytečná, říká šéfkuchař Petr Hajný, který nově učí lidi vařit v online kurzech