Čerstvé pečivo a bio-mléčné výrobky z EKOFARMY JAVORNÍK s dovozem přímo do domu
26. 11. 2015 Historie a zajímavosti
Ekofarma Javorník je součástí firmy JAVORNÍK-CZ s.r.o. Štítná nad Vláří. Hospodaří převážně na pozemcích v oblasti CHKO Bílé Karpaty na výměře 1750 ha.
Firma se již téměř 20 let věnuje ekologickému zemědělství. Jejím hlavním cílem je hospodaření formou ekologického a dlouhodobě udržitelného zemědělství a dodávání na trh kvalitních surovin a potravin vyrobených z vlastní produkce.
Bohaté pastviny chráněné krajinné oblasti nabízejí ideální podmínky pro chov masného a mléčného skotu. Důraz je kladen také na kvalitu a čistotu prostředí ustájení skotu. Produkty chovu, hovězí maso a mléko, dodává svým odběratelům ekofarma v certifikované kvalitě bio.
Část mléčné produkce si ekofarma zpracovává ve vlastní mlékárně. Ta se zaměřuje především na výrobu čerstvých sýrů, tvarohu, jogurtů, jogurtových a kysaných nápojů. Mléko se zpracovává pouze šetrnou pasterizací bez používání homogenizace, mléko ve výrobcích si tak zachovává původní vlastnosti a biologickou hodnotu. Výrobky neobsahují žádné přidané konzervační látky mimo kuchyňské soli, která sýrům dodává chuť. Proto jsou tyto výrobky vhodné i pro zdravou výživu vašich dětí.
Ekofarma Javorník se také samozřejmě věnuje rostlinné výrobě. Na 400ha půdy pěstuje špaldu, pšenici a triticale. Tyto zpracované plodiny dále používá pro chov skotu a na výrobu vlastních výrobků, které již získali řadu ocenění.
Patří mezi ně i výrobky z vlastní malé pekárny - špaldový chléb, špaldový řez, špaldový linecký košíček a řada dalších. Všechny tyto potraviny získaly ocenění „Perla Zlínska“.
Výrobky ekofarmy si můžete ihned objednat na internetových stránkách: www.farma-obchod.cz nebo přímo zakoupit ve „Farmářské prodejně“ ve Štítné nad Vláří.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit lahodný čerstvý sýr. Můžete ho ochutit bylinkami nebo kořením
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní