Pampeliškový med
Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také různé sladké moučníky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 636 kJ / 6 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 521,96 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2010 21:09
zizala, asi jsem přepracovaná, díky za odpověď!
7. 12. 2010 21:08
janek53 asi ano, taky se tomu říká sirup. Ale má chuť medu a tak asi proto. Využití má docela veliké, já například ho bez skrupulí přidám i do perníčků a nic se neděje.
7. 12. 2010 21:05
Pardon, ale nechápu proč se rozvařeným květům z pampelišky říká nesmyslně med a ne marmeláda nebo džem. Podle mého mínění mají nárok na název MED pouze a jenom včely.
7. 12. 2010 20:50
kukolino.sarka, já bych ráda podotkla, že není, samozřejmě, nutnost dodat s receptem i fotku, ale když to vezmu podle sebe, mně recepty bez fotky moc neoslovují, protože já prostě potřebuju vidět, jak ten pokrm vypadá, takže. . .
. . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět.
. . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět.
7. 12. 2010 14:35
magdalenka máš navíc pravd !!!
7. 12. 2010 14:32
Petr Melich neregistrovaný/á
nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
a proto vaříme mi ženy!!!
Vy buzerujete taky !!!!! (někteří)
nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
a proto vaříme mi ženy!!!
Vy buzerujete taky !!!!! (někteří)
7. 12. 2010 14:27
Ženský proboha vzpamatujte se! Co se tady navážíte jedna do druhé kvůli jednomu receptu? Je tu hodně podobných receptů, ani ty vaše nejsou jedinečné, tak toho proboha nechte. Nechápu, fakt! Takhle se můžou buzerovat jenom ženský!
7. 12. 2010 14:11
Jano, Magdalenka česky cituje autorku receptu
7. 12. 2010 14:06
Co to je? magdalenka ...česky?
7. 12. 2010 14:02
"A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. "
Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?
Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?
7. 12. 2010 13:34
Nedělám si tady soukromou kuchařku! Snad vás tak moc nedostalo, že jsem tady dala recept na příští rok s tím, že abych to do příště nezapomněla... Pokud vám to udělá radost, klidně tento recept smažu....
7. 12. 2010 13:26
Kukolíno,nechci se tě nijak dotknout,ale tady všechny topačky dávají své recepty na posouzení a vyzkoušení druhýmžádná si tu nevede svoji osobní kartotéku,to jsi asi špatně pochopila smysl tohoto webu.
7. 12. 2010 13:16
Moc receptů tam sice zatím nemám, ani fotek, časem je dodám. A nevšimla jsem si že by u receptů prostě "musela" být fotka. Ale to snad neznamená, že bych to tady nemohla napsat. Kdyby byl recept "úplně stejný" i s postupem, nepsala bych si ho tady. Mám tento postup prostě odzkoušený. A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. Je tady milion receptů, chodí zde hodně lidí, a právě od toho jsou rozcestníky jídel, aby si každý našel, co potřebuje, ne? Takže....
7. 12. 2010 13:08
Šárko, nic ve zlém, ale tady to není Tvá soukromá kuchařka viz - " píšu si ho tady , abych nezapomněla...", chodí sem tisíce lidí denně a je opravdu zbytečné, aby tady byl jeden recept víckrát.
7. 12. 2010 13:02
Kukolino.sarkozkus taky občas použít vyhledávač,koukám,že sem jedeš jeden recept za druhým,žádná fotkaa u některých stačil komntář jak to děláš ty pod receptem,který tady už je.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Tématické fráze: pampeliskovy med pampeliškový džem pampeliškový med top recepty jak se dělá pampeliškový med pampeliškový med recept pampeliškový med využití pampeliškoví med pampeliškový med použití pampeliskovymed pampeliškový med s třtinovým cukrem recept na pampeliškový med využití pampeliškového medu pampeliškový sirup využití pampeliškový med vaření jak se dělá med recept na pampeliškoví med pampeliškový sirup použití pampeliškový med recept top dzem - pampeliskovy jak se dělá pampeliškoví med
Suroviny: květy pampeliškové, voda, citron, cukr
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYmk
20 názorů