Chřest v receptech - rady na nejlepší pochoutky
V Česku umíme vařit dobré pivo a pěstovat dobrý chřest. Tak dobrý, že i za hranicemi platí za záruku kvality. Jeho sezóna začíná v dubnu a trvá jen krátce, tak ji nikdy nepropásněte! Ochudili byste se totiž o skvělou, křehkou a křupavou zeleninu, která obsahuje hodně vlákniny a málo kalorií.
Chřest je dále bohatý na vitaminy (B, C, E a K) a minerály jako jsou například vápník, železo, hořčík, zinek, draslík nebo fosfor. Díky tomu jde o dietní a zdraví prospěšnou zeleninu, kterou navíc stačí uvařit v osolené vodě s trochou másla a citronové šťávy a hend se může konzumovat. Ještě lepší je ovšem s holandskou omáčkou, ztraceným vejcem a křupavým toastem.
Chřest se ale výtečně hodí také do vaječných omelet nebo svěžích jarních salátů. Dokonalý je v kombinaci se sýrem a slaninou nebo žampiony v quichi – francouzském slaném koláči. Podlehněte jeho kouzlu a uvidíte, že jej od té doby budete jeho sezónu netrpělivě vyhlížet každý rok!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 13 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 15 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jedli byste smaženou krysu? Šílenosti na talíři, které jsou v cizích zemích naprostými delikatesami
Otevírací doba obchodů o Velikonocích: Jak to bude na Velký pátek a kde si nakoupíte i na Velikonoční pondělí
Jidáše připomínají velikonoční příběh zrady. Podle legendy ale podporují i pevné zdraví