Moravské zelí
Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 213 kJ / 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 64,67 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 37,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 13:48
14. 4. 2023 18:39
24. 1. 2022 10:59
13. 3. 2019 19:09
Také pečete jitrnice a jelita pokrytá plátky podbradku?
Narazil jsem na tuřanské zelí, které jsem "uvařil" podle odkazu ze 24. 11. 2013 12:59:05
No, RAWaziviáni by ze mě měli druhé vánoce, že
21. 12. 2017 16:36
30. 11. 2017 16:53
30. 11. 2017 15:24
30. 11. 2017 13:26
30. 11. 2017 12:33
30. 11. 2017 11:41
Zelí v sáčku "odvodním"; vodu chytám a posléze jí, podle potřeby, dochucuji vařené zelí.
Odvodněné, vymačkané zelí překrajuji křížem v sáčku; vespod sáček nedokrojím a zelí pak sesunu do kastrolu
30. 11. 2017 11:18
29. 11. 2017 19:24
4. 11. 2016 16:20
9. 11. 2015 01:50
8. 11. 2015 18:15
Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Hané/ sníst a ještě lepší byly "škraloupky", které jsem nožem škrábala ze dna plechového hrnce, když se zásmažka přichytla ke dnu.
Přidám ti fotku a bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 10 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 17 minutami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 1 hodinou
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 4 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Jak připravit kysané zelí ke kachně či huse? Nezapomeňte na sádlo a zlatavou cibulku
Zelí ve sladkokyselém nálevu je výborným polotovarem k přílohovému zelí nebo zelným salátům. Poradíme, jak ho zavařit
Další recepty
Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí
Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
38 názorů